Chili Smash Burger
Smash burgerit kruunaa viikonlopun leffamätöt, ja tällä kertaa leipastaan niihin itse myös maustetut briossisämpylät!
Briossisämpylät
Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa noin 42 asteiseksi ja sekoita kuivahiiva sekaan. Hujauta yleiskoneeseen maito-hiivaseos, sokeri ja kananmunat. Vatkaa hieman sekaisin.
Lisää jauhot seokseen pikkuhiljaa samalla kun kone vaivaa taikinaa. Lisää lopuksi kylmä voi pieninä kuutioina koneen vaivatessa. Vaivaa noin kymmenen minuuttia.
Lisää suola ja Poppamies One for All Rub-mausteseos ja vaivaa vielä vartin verran. Laita taikina kulhoon, kelmu päälle ja jääkaappiin kohoamaan muutamaksi tunniksi, tai mielellään yön yli.
Pyörittele taikinasta pieniä pullia (n. 70 g per pulla) ja litistä ne uunipellille leivinpaperin päälle pieniksi kiekoiksi. Laita kelmu pullien päälle ja kohota pullia n. kolme tuntia huoneenlämmössä.
Vispaa kananmuna ja noin 1 dl maitoa sekaisin ja voitele briossit muna-maitoseoksella. Ripottele halutessasi briossien päälle vielä Poppamies Pekonin makuinen suola -mausteseosta.
Paista briosseja 175-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes niissä on kaunis kullanruskea pinta.
Smash Burger
Sekoita 1 dl Poppamies Sriracha Majosta, 1 dl Poppamies Habaneroketsuppia ja 1 rkl kurkkusalaattia kipossa hampurilaiskastikkeeksi.
Mausta 160 g naudanjauhelihaa 1 rkl Poppamies Burgers & Ribs Rub -mausteseoksella per burger. Jaa jauheliha 80 g palloiksi.
Paista jauhelihat pihvi kerrallaan pannulla. Heitä jauhelihapallo kuumalle, öljytylle pannulle, laita väliin pala leivinpaperia ja litistä esimerkiksi pienellä kattilalla pihviksi niin, että syntyy rapsakka paistopinta. Käännä pihvi ja heitä siivu cheddarsulatejuustoa pihvin päälle. Kun juusto on sulanut, ota pihvi syrjään ja paista toinen pihvi samaan tapaan.
Halkaise briossisämpylä ja paista siihen rasvassa hieman rapeaa pintaa leikatuille puolille.
Sivele pohja hampurilaiskastikkeella, laita päälle salaattia, pihvit, tomaattisiivuja, sekä kanteen vielä hampurilaiskastiketta. Chili Smash Burger on valmis!