Porkkala – kylmäsavuporkkana

Resepti - Alkupalat ja salaatit Resepti - Dipit ja lisäkkeet Resepti - Kotikeittiöstä Resepti - Vegaani ja kasvis

Joulun hittiresepti Porkkala, eli kylmäsavuporkkana Poppamiehen tyyliin!

Ainesosat
Porkkala:

  •  l vettä
  • 0,5 dl merisuolaa
  • 500 g porkkanoita
  • 2 tl Poppamies Jalosavu
  • 2 tl valkoviinietikka
  • 1 rkl rypsiöljyä

Porkkalatäyte:

Siivuta pestyt porkkanat juustoveitsellä ohuiksi siivuiksi. Keitä 1 litra vettä ja liuota siihen 0,5 dl karkeata merisuolaa. Lisää porkkanasiivut kiehuvaan veteen ja keitä niitä noin 10 minuuttia. Ota porkkanat jäähtymään suolaliemessä.

Sekoita kulhossa Jalosavu, valkoviinietikka ja rypsiöljy. Lisää porkkanasiivut ja sekoita kunnolla. Laita porkkalat tiiviseen astiaan ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Mainion täytteen esimerkiksi ruisnappi-alkupaloille saat kun lisäät purkilliseen Poppamies Majosta pilkottua porkkalaa ja tilliä! Voit marinoida täytettä jääkaapissa yön yli.