Suklaatryffelit

Poppamiehen Hot Sauce-sarjan chilikastikkeet maustavat suklaatryffelit ja valloittavat erilaisilla makumaailmoillaan. Suklaa ja chili ovat oiva makupari.

Valkosuklaan kaveriksi sopii kuin nenä päähän Poppamies Caribbean Hot Sauce, jossa maistuvat mm. ananas, mango ja habanero. Hedelmäinen kastike on oiva kaveri makealle valkosuklaalle. 

Hot Sauce-sarjan Rocoto puolestaan sopii kaveriksi tummalle suklaalle ja rocoton hedelmäinen viipyvä lämpö yllättää suklaatryffelissä lempeydellään. 

Poppamies The Sauce Sweet chili toimii suklaatryffelissä ja maitosuklaan makeus yllättää tässä makuparissa.

Suklaatryffelien teko on helppoa, mutta vaatii sen, että maltat antaa massan jäähtyä kunnolla ennen kuin pyörittelet siitä palleroita. Suklaatryffelit ovat ihania tuliaisviemisiä ja maistuvat niin kahvipöydässä kuin vaikka jouluna glögin tai konjakin kera.

Rocoto-tummasuklaa

Laita kerma ja sokeri kattilaan ja kiehauta niin, että sokeri sulaa. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi sekä Poppamies-kastike ja sekoita tasaiseksi. 

Sweet Chili-maitosuklaa ja Caribbean-valkosuklaa

Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää hienoksi paloiteltu suklaa kerman sekaan. Anna suklaa pehmetä ja sekoita sekaisin. Tarvittaessa kuumenna 10 sekunnin verran kerrallaan mikrossa tai lämpöisellä liedellä, jotta saat suklaan sulamaan. Sekoita suklaan sekaan Poppamies Hot Sauce.

Laita massat jääkaappiin jäähtymään vähintään kolmeksi tunniksi, mieluiten yön yli. 

Tryffelit

Muotoile suklaamassasta lusikan avulla tai sormin palloja ja pyörittele pallot tummassa kaakaojauheessa, kuivatussa vadelmarouheessa, pistaasipähkinärouheessa tai tyrnimarjajauheessa.  Jos massa pehmenee liikaa, laita se jääkaappiin takaisin jähmettymään.

Tarjoile suklaatryffeleitä jälkiruokana tai kahvipöydässä. Suklaatryffelit ovat myös mukavia viemisiä kylävierailulle!

LISÄÄ RESEPTEJÄ