Poppamiehen Lohipastrami

Lohipastramin valmistus on helppoa, kunhan on päivä tai pari aikaa. Poppamiehen resepti on melko perinteinen, mutta maustamisessa käytämme tietenkin Poppamiehen metkuja – tällä kertaa RUB -mausteita. Poppamiehen RUB -mausteista parhaiten tähän sopivat SPG, Sriracha sekä One For All (ilman lisättyä suolaa).

Huomioitavaa lohipastramin leikkaamisessa on leikkaussuunta ja fileen osa. Fileen tulee olla täysin ruodoton ja paras pastrami valmistuu fileen paksuimmasta kohdasta selän puolelta. Pastrami leikataan siis fileen muotoon nähden pitkittäin ja itse käytän fileestä pastramiin noin puolet, lopuista teen keiton.

Leikkaa ruodottomasta fileestä n. 3-4cm leveitä ”pötköjä” pitkittäissuunnassa. Hyvä pituus on n. 10-15 cm.

Hiero paloihin karkeaa merisuolaa sekä omaan makuun ripaus sokeria. Kääri jokainen pala omaan muovikelmuunsa ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi, tai yön yli. HUOM! Mitä pidempään, sitä suolaisempi lopputulos.

Avaa kelmut ja pyyhi suola pois kaikilta sivuilta. Kuumenna pannu kuivana ilman öljyä ja paahda palojen joka sivulle ohut ruskea pinta. Pannu saa siis olla riittävän kuuma.

Levitä lautaselle Poppamies RUB -maustetta ja kieritä lohipala kevyesti mausteessa. Kääri ilmatiiviisti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista lime-jalapeno -ranskankerma maustumaan. Sekoita kahteen desiin ranskankermaa 2 rkl Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta sekä kahden limen mehu. Suosittelen myös raastamaan kuoren vihreää osaa mukaan, pidä huoli, että limet on pesty ensin hyvin. Omaan makuusi voit vielä hienontaa lusikallisen tilliä mukaan. Laita jääkaappiin maustumaan.

Siivuta n. 1-1,5 sentin kiekoiksi ja tarjoa lime-jalapeno -ranskankerman kanssa. Tilli sopii lisämausteena mainiosti.

LISÄÄ RESEPTEJÄ