Sinihomejuusto-valkosipuliperunat

Resepti Resepti - Kotikeittiöstä Resepti - Vegaani ja kasvis

Tässä helppo ja maukas resepti jossa käytetään Poppamiehen Garlic RUB -mausteseosta sekä Poppamiehen Blue Cheese dippiä joka sopii todella hyvin myös ruoanlaittoon. Käytämme valmistukseen valurautaista pannua jossa aluksi ruskistamme pohjalle kerroksen perunaa ja ladomme loput päälle. Kypsytys tehdään uunissa. Voit myös tehdä koko valmistuksen uunivuoassa ja skipata ruskistuksen.

Tiedän, tiedän, oikeaa sinihomejuustoahan sen olla pitää, sitä voi tottakai lisätä reseptiin mutta suosittelen kokeilemaan myös tuolla dippiversiolla koska se on hämmästyttävän aidon makuinen. Se on myös ns ”kevyempi vaihtoehto” ja soveltuu myös vegaanista ruokavaliota noudattaville.

Ainekset ja valmistus

Siivuta perunat ja kuumenna valurautapannu keskilämmölle. Kaada loraus rasvaa ja lado kerros perunasiivuja, paista kunnes toinen puoli on ruskistunut ja käännä perunasiivut.

Ripottele 1 rkl Blue Cheese dippiä ja Garlic RUBia (oman maun mukaan voit laittaa hieman vähemmänkin jos et pidä voimakkaasta valkosipulista) perunakerroksen päälle. Lisää toinen kerros perunaa ja mausta samalla tavalla, sekä loput perunat kolmanteen kerrokseen samalla tavalla. Lisää lopuksi 2,5 dl kermaa varovasti kaataen koko kerroksen päälle.

Kypsennä 175 asteessa n. 45-60 minuuttia kunnes perunat ovat pehmenneet ja päälimmäinen kerros on saanut väriä ja rapeutta omaan makuun sopivasti.