Archive for Joulukuu, 2008

Jou 27 2008

Guinness-lihapata

Published by under Liharuoat

dsc_08201

Lihapata se miehen tiellä pitää! Tämän padan maustamiseen käytetään tummaa Guinness-olutta, joka tuo täyteläisen maun muiden einesten joukkoon.

Tarvitset:

- 1 tölkki Guinness-olutta

- 3 rkl vehnäjauhoja

- 700g naudanlihaa kuutioina

- 6 sipulia

- 5 porkkanaa

- n. 200g tölkki herkkusieniä

- n. 200g parsakaalia

- 2 rkl Liquid Lavaa

- 3 laakerinlehteä

- 4 valkosipulinkynttä

- 1 tl mustapippureita

- lihaliemikuutioita

- suolaa

Ota lihat huoneenlämpöön ja sekoita niihin 3 rkl vehnäjauhoja. Kaada olut hetken päästä lihojen sekaan ja anna imeytyä hetken.

dsc_08006

Valmista lihaliemi kuumentamalla n. 3dl vettä ja sekoita joukkoon 2 lihaliemikuutiota. Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen.

Paista pilkottuja sipuleita, porkkanaa ja parsakaalia hetki öljyssä uunipadassa ja kaada sen jälkeen lihaliemikastike sekä lihat oluineen pannuun. Lisää kaikki mausteet ja lämmitä kiehumiseen asti pannulla.

Anna uunipadan olla uunissa vähintään kolmisen tuntia, jolloin lihoista tulee mureita ja keitto maustuu sekaisin. Kahdella lusikallisella Liquid Lavaa padasta tulee jo sellaista että kaikki eivät pysty sitä syömään, joten ota muutkin syöjät huomioon :-) Tarjoile vaikkapa perunamuusin kanssa! Voit myös tehdä helposti ruoasta lihakeittoa tuplaamalla Guinnessin määrän ja lisäämällä vihanneksia (tai perunaa).

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Jou 21 2008

Viski-valkosuklaajäädykkeet

Published by under Jälkiruoat

dsc_01812

Jälkiruoaksi tai muuten vaan herkkupalaksi maistuu makean chiliset jäädykkeet joissa on muikean viskinen vivahde. Näiden tekeminen on hieman työlästä, mutta ei vaikeaa. Lopputulos palkitsee!

Tässä annostelu n. 6 kuuteen jälkiruokaan:

- 3dl maitoa
- 1dl sokeria
- 1tl espressopikakahvikauhetta
- 2 puristusta NoMU Vaniljatahnaa
- 3 kananmunan keltuaista
- 2dl kuohukermaa
- 60g Valkoinen lemon drop -suklaa 60g
- 3 rkl Lagavulin 16v viskiä

Mittaa maito, puolet sokerista sekä kahvijauhe kattilaan ja purista pari kertaa vaniljatahnasta. Sekoita kuumentaen, kunnes seos kiehahtaa.

Mittaa loput sokerit sekä keltuaiset kulhoon ja vaahdota kevyesti. Kaada joukkoon aiemmin tekemäsi maitoseos ja sekoita samalla. Lämmitä koko seos kattilassa lähes kiehumispisteeseen ja paloittele suklaa mukaan. Jäähdytä.

dsc_01202

Vaahdota kerma ja sekoita viski sekä kermavaahto jäädykemassaan. Kaada seos pikku annosvuokiin ja anna jäähtyä pakastimessa vähintään pari tuntia.

Voit tarjoilla annoksesi esim. suklaakahvipavuilla tai espressokahvipavuilla!

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Jou 21 2008

Sushi-lounas

dsc_01561

Japanilainen keittiö on turhankin tuntematon suomalaisille, mutta se tarjoaa erinomaisia makukokemuksia ja kalaherkkuja meille pohjolan kansalle. Sushi on myös hyvää bileruokaa, sillä se ei ole lämmintä ja sitä voi napostella aina välillä tarpeen vaatiessa. Pidä kuitenkin huoli etteivät kalat jne pääse vanhenemaan pöydillä, ettei käy kehnosti…

Sushi tarkoittaa Japanissa itse asiassa useampia riisiruokalajeja, joten esittäydyt hölmönä ruokapiireissä mikäli esität sen tarkoittavan raakaa kalaa ;-)…mutta sitten ruoanlaittoon!

Riisin valmistuksessa kannattaa olla tarkka, sillä muuten homma menee pipariksi. Haluat että riisi on hieman paakkuuntuvaa, ainakin mikäli haluat tehdä myös Nigiri-susheja eli käsin muoltoiltuja palleroita. Tähän käyttöön soveltuu hyvin esim. puuroriisi, mutta vielä parempi tietysti jos löydät jostain alkuperäistä japanilaista riisiä.

- 300g puuroriisiä

- 4 dl vettä

Riisin mausteliemeen:

- 2rkl riisiviinietikkaa

- 1 rkl sokeria

- 0,5 tl suolaa

Huuhtele riisi ensiksi runsaan veden avulla siivilässä, huomaat että siitä irtoaa huomattava määrä valkoista putua! Anna riisin seistä vedessä pesun jälkeen n. 10 minuuttia ja huuhtele vielä kerran.

Kiehuta riisiä n. 5 min kannen alla ja säädä sen jälkeen hellan lämpö ykköselle. Anna hautua n. 10-15 min, riippuen hieman riisistä mitä olet hankkinut.

Sekoita mausteliemen ainekset ja sekoita valmiin riisin sekaan.

Maki-sushirullien tekoon tarvitset bambumaton (tai näppärämmät pyöräyttävät näitä käsin tietysti…) ja:

- Nori-arkkeja

- Wasabitahnaa (tai Jalapeno Wasabia)

- täytettä, esim:

- raakaa tonnikalaa tai perustonnikalaa

- lohifilettä

- jättikatkaravunpyrstöjä

- kurkkua

- porkkanaa

- …tai vastaavia

Asettele Noriarkki bambumatolle ja levitä sen pintaan tasainen *ohut* kerros wasabitahnaa. Ohut, koska wasabi on melko tulista ja nousee melko helposti nenään mikäli sitä on liikaa. Voit kuitenkin laittaa wasabia myöhemmin mieluisen määrän soijakastikkeeseesi, joten sitä ei kannata laittaa itse ruokaan kovin paljoa.

Laita wasabin päälle n. 5mm paksu kerros riisiä ja aseta keskelle riisipetiä täytteesi soirona jonka leikkaat esim. lihasta. Tämän jälkeen rullaa Norisi bambumatolla ja kostuta arkki reunasta jotta voit laittaa sen kiinni.

dsc_01491

Nori-rullien leikkaamiseen tarvitset *erittäin* terävän tasareunaisen veitsen, sillä muuten rullat menevät muusiksi.

Nigiri-sushit puolestaan voit pyöritellä käsin: ota pieni kukkurallinen riisiä käteesi ja muotoile siitä pallero, jonka päälle voit sipaista wasabia ohuen kerroksen. Käsien kastelu helpottaa riisin kanssa touhuamista. Sen jälkeen leikkaa täytteestä suorakaiteen muotoinen pala ja asettele se wasabin päälle. Helppoa!

Kun sushit ovat lautasella, tarvitset vielä viereen toisen pienen lautasen. Sinne kaada soijaa ja purista wasabitahnaa, jotka sekoittamalla saat kastikkeen johon voit sushi-suupalojasi dipata.

Tarjoiluun voit yhdistää vielä riisietikkaliemessä marinoituja inkiväärilastuja, joiden tarkoitus on puhdistaa ja raikastaa suu sushipalojen välissä.

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Jou 20 2008

Kinkkukiusaus

Published by under Liharuoat

Välillä tarvii vähän pihistellä ja tehdä hieman huokeammalla ruokaa, eikä se maku ole sinänsä hinnastakaan kiinni aina! Yksinkertainen ja lämmitettäväkin ruoka on kinkkukiusaus, johon saa NoMUn tuotteilla mukavaa pientä säväystä.

dsc_00941

Kinkkukiusaukseen tarvitset:

- 1 pss kinkkusuikaleita

- 1 pss peruna-sipulisekoitusta

- 2dl kermaa

- 1rkl NoMU Veggie -mausteseosta (ei niitä veggie-juttuja aina ole pakko käyttää vain veggie-tarkoituksiin…:)

- 1 rkl Paahdettua valkosipulia

- Pippuria

- Suolaa

- Juustoraastetta

Sekoita ainekset vuokaan ja laita juustoraastetta pinnalle, 200 asteessa n. 45min ja ruoka on valmis.

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Jou 15 2008

Vaniljakahvi ja vaniljakola

Published by under Juomat ja drinkit

Elämästä voi tehdä luksusta helposti ja pienillä asioilla! Kaikilla meillä on todennäköisesti oma tapamme tehdä arjesta Jotain Ihan Muuta, mutta pieni reseptikin voi joskus helpottaa hieman ;)

Aamukahviin kannattaa panostaa! Jos asiaa havainnollistaa hieman, niin valitsen mieluummin huoltoaseman jossa on parempi kahvi kuin sen jossa on halvempi bensa. Samoin jauhan itselleni aamukahvin sen sijaan että pistäisin valmista jauhoa pussista keittimeen. Pieni vaiva ja todella iso ero, tuoreeltaan jauhettu kahvi maistuu merkittävästi paremmalta kuin pussista kaadettu. Suosittelen!

dsc_99292

Tämä resepti on yksinkertaisimmasta päästä:

- Jauha Presidentti-papuja ja mittaa valmistuvaa jauhetta hieman yli kahvimitallinen per “kaksi kahvikuppia” kahvinkeittimen mittarissa

- Keitä kahvi ja sekoita yksi puristus NoMUn vaniljatahnaa tai NoMUn Vaniljauutetta sekaan (sekoita erityisesti pohjalta, sillä vaniljauute valuu sinne eikä sekoitu välittömästi kahviin)

- Sokeria ja maitoa/kermaa oman maun mukaan. Lisää sokeria normaalia vähemmän, sillä vaniljauute on makeaa sekin.

Vaniljakahvisi on valmista.

Toinen pieni vinkki elämän varrelle: osta Moccamasterin se versio joka on 20e kalliimpi ja sisältää pidikkeen suodatinkotelolle ja tippalukon ;-)

Kolmas vinkki: voit tehdä luonnollisesti vaniljakolaa sekoittamalla hissuksiin NoMUn vaniljatahnaa tai NoMUn Vaniljauutetta kolaasi. Rauhallisin liikkein hiilihapotkaan ei mene hukkaan!

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Jou 04 2008

Kaneliset pannukakut tulisella marmeladilla

Published by under Jälkiruoat

Poppamiehen makea pannukakku on helppoa jälkiruokaa tehdä, homma hoituu n. 1,5 tunnissa ja riemua saat useammalle päivälle esim. jälkiruoan muodossa.

dsc_01101

Tarvitset:

- 5dl maitoa

- 2 kananmunaa

- 1 rkl NoMU Sweet

- 0,5tl suolaa

- 2dl vehnäjauhoja

Vuokaan pohjalle margariiniä.

Vatkaa maito, munat, NoMU Sweet ja venhäjauhot tasaiseksi ja anna taikinan turvota n. 45 minuuttia.

Voitele vuokasi ja kaada taikina siihen.

Päälle haluat ehdottomasti Pepper-Kingin mansikkamarmeladia. Kuvassa on lisäksi vatkattu kermavaahdon sekaan hieman ainutlaatuisen hyvää NoMUn Sweetiä, josta tulee hommaan kanelinen twisti!

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Jou 04 2008

Makea omenarahkapiirakka

Published by under Jälkiruoat,Leivonta

Makea jälkiruoka kelpaa aina pienille ja isoille joulun möhömahoille! Tämän rahkaisen omenapiirakan valmistukseen menee noin tunti aikaa.

Maun ytimessä on loistava NoMUn Sweet, joka on erinomainen tuote esim makeiden jälkiruokien tekoon. Kun avaat purkin ja tuoksutat sen sisältöä, päässäsi on yksi sana: “JOULU!”

dsc_01251
Ensin valmistetaan pohja, jonka tekemiseen tarvitset:

- n. 200g voita

- 2 dl sokeria

- 2 kpl kananmunia

- 6dl vehnäjauhoja

- 2tl leivinjauhetta

Sulata voita hieman ja sekoita ainekset keskenään. Sekoita kunnes ainekset ovat keskenään hyvin sekaisin ja sen jälkeen painele pohja piirakkavuokasi reunoille ja pohjalle.

Sitten täytteen kimppuun:

- Purkki maitorahkaa

- 2 kananmunaa

- 0,5dl sokeria

- 2rkl Nomu Sweet

- 1dl kermaa

- Neljä omenaa pilkottuna

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi ja sekoita muut ainekset keskenään. Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle kauniisti ja kaada varovasti täyte omenoiden päälle.

dsc_01203

Paista piirakka 200 asteessa n. 30-40 minuutin ajan. Tarjolle piirakan päälle voit laittaa vaikkapa vaniljajäätelöä. Slurps!

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Jou 04 2008

Lakkainen uunileipäjuusto

Published by under Jälkiruoat

Tämä resepti on äidin repertuaarista modifioitu, mutta aina yhtä toimiva jälkiruoka!

dsc_00361

Tarvitset:

- Lakkahilloa
- Leipäjuusto (n. 230g)
- NoMU Sweet:iä 2rkl
- Kevyt-ruokakermaa 1,5dl

Pilko leipäjuusto pienehköiksi palasiksi pienen uunivuoan tai uunia kestävän kulhon pohjalle. Ripottele päälle 2rkl NoMU:n loistavaa Sweetiä, josta tulee sopivan kanelinen tuoksu. Vielä n. 1,5dl kevytkermaa päälle, sen verran että n. puolet juustoista peittyvät.

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja pidä vuokaa siellä hieman yli 10 minuuttia.

dsc_00311

Jaa annos pienempiin tarjoiluihin ja päälle runsaasti lakkahilloa. Sopivan jouluinen ja makea jälkiruoka!

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet