Aamiaisburrito

Aamiasburrito

Keneltäpä ei silloin tällöin jäisi edellisiltä päiviltä kaikenlaista jääkaappiin illanistujaisten, grillaushetkien tai vain viikon päivällisten jäljiltä. Karibian alueella reissatessani tuli tutuksi, että tähteet käytetään seuraavan päivän aamupalaan ja usein juuri burriton muodossa. Jämien puuttuessa voit tietenkin valmistaa täytteet ja tehdä kunnon aamiaisen tai illan pääruoan!

Varsinkin jos kaapista löytyy keitettyä riisiä tai chili con carnen jämiä niin ollaan niin ytimessä kuin olla ja voi. Meillä oli tällä kertaa tarjouksesta ostettua lohta jäänyt yli joten sunnuntai-aamun lohitortilla valmistui lähes yhtä nopeasti kuin tavan munakas.

Idea on yksinkertainen, riko kanamuna pannulle ja aseta heti päälle tortilla-lettu tai meidän tapauksessa tällä kertaa makea lettu lauantain jälkiruoasta. Kun muna on paistunut sen verran, että se on tarttunut lättyyn, käännä lätty kananmuna-puoli ylöspäin ja aloita täyttäminen. Sitten se rullataan kiinni, kastiketta päälle sekä yrtit niskaan ja se on siinä. Tässä yksi versio, voit mukauttaa reseptiä siihen mitä kaapista löytyy. Poppamiehen majoneesit ja chilikastikkeet sopivat tämän maustamiseen kuin nenä päähän ;)

Taputtele Louisiana Cajun RUB lohen päälle kauttaaltaan ja kypsennä öljytyllä kuumalla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin kunnes nahka on rapena ruskea ja käännä toisinpäin. Paahda kunnes lohen pinta on rapea ja maustekerros on tummunut tumman ruskeaksi, miltei mustaksi. Siirrä täyte sivuun ja jäähdytä pannua hieman ja lisää tilkka öljyä tai voita.

Riko kananmuna keskikuumalle pannulle ja aseta lätty päälle heti. Kun muna on kypsynyt sen verran, että se on tarttunut lättyyn, käännä lätty munapuoli ylöspäin. Aseta juustoviipaleet munan päälle sulamaan. Tässä vaiheessa kannattaa sammuttaa levy tai siirtää lätty lautaselle kasattavaksi ettei lätty pala toiselta puolelta.

Kasaa täytteet, salaatti, lohi, sipulihilloke, majoneesi, chilikastike, yrtit ja rullaa tortilla. Koristele vielä yrteillä ja majoneesilla tai dipillä, mitä kaapista löytyy. Suosituksena Poppamiehen Mango-Habaneromajoneesi sopii kaikkeen tex mex -henkiseen tai mereneläville.

Cajun-lohta, karamelisoitua sipulia, salaattia ja mango-habaneromajoneesia. Ääntä kohden!

LISÄÄ RESEPTEJÄ