Deviled Avocados

Kaava on sama kuin monista juhlista tutut ”täytetyt kananmunapuolikkaat” mutta avokadon koko antaa mahdollisuuden kikkailla enemmän. Syö välipalaksi tai tarjoile vaikka vieraille alkupaloiksi, syöminen on helppoa lusikalla kädessä pitäen. Kannattaa vaan katsoa, ettei täytteitä ole liikaa jolloin niitä löytyy myös matolta…

Koko homma on erittäin helppo tehdä ja modifioidakin jos haluaa, käytännössä halkaiset avokadon pitkittäin, poistat kiven ja täytät kuopan majoneesilla ja sitten täyte päälle. Täytteenä käytetään tällä kertaa chevice-tyylisesti maustettuja katkaravunpyrstöjä, mukaan tietysti hieman Poppamiehen Habanero-kastiketta jotta saadaan se kaivattu paholaisen kosketus! Jos oikein raippaa kaipaa niin habanero-kastikkeen tilalle voi kokeilla vaikkapa Poppamiehen Scorpion-kastiketta, sitten jo nuppi tutisee! 🙂

Reseptin katkaraputäyte riittää n. 8-10:een puolikkaaseen.

Sulata ravunpyrstöt kylmässä vedessä ja valuta ylimääräinen vesi pois. Laita ravut sopivaan kulhoon ja purista kahden limen mehu sekaan sekä lisää mustapippuri, habanero-kastike ja korianteri hienonnettuna. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 min.

Leikkaa avokadot halki pitkittäin ja poista kivi (itse leikkaan myös pyöreältä puolelta parin sentin siivun jotta puolikas pysyy pöydällä suorassa). Täytä kuoppa Poppamiehen BBQ-majoneesilla ja lisää täytteeksi sopiva määrä ravunpysrtöjä. Valuta hieman nestettä pois ensin jottei ravut ole liian vetisiä.

Tarjoile alkupaloina lusikalla syötäväksi.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Grillattu sinihomejuustosalaatti

Grillattu sinihomejuustosalaatti 2 sydänsalaattia 2 rkl ruokaöljyä 100 g sinihomejuustoa 1 dl saksanpähkinää Poppamies Smoky Aioli Majoneesia Alfalfa Silmusalaattia Lämmitä grilli 220-250 asteeseen suoralle lämmölle. Laita pähkinät grillinkestävälle pannulle [...]

Smoky Aioli -silakat

Smoky Aioli -silakat 600 g silakkafilettä Marinointiliemi: 5 dl vettä 1,5 dl väkiviinaetikkaa 1 rkl suolaa Smoky Aioli -majoneesikastike: 1 dl Poppamies Smoky Aioli Majoneesia 0,5 dl Creme Fraichea Muutama rouhaisu mustapippuria [...]

Pähkinäinen pataleipä

Pähkinäinen pataleipä 2,5 dl kädenlämpöistä vettä 1 pss kuivahiivaa 1 dl Poppamies Blackberry-chilikastiketta 1 tl suolaa 2 dl saksanpähkinää karkeasti murskattuna 2 dl ruisjauhoja 5 dl vehnäjauhoja 50 g voita sulatettuna ja [...]

Chili-saaristolaisleipä

Chili-saaristolaisleipä 5 dl piimää 1,5 pss kuivahiivaa 1 dl Poppamies Blackberry-chilikastiketta 1/2 dl fariinisokeria 2,5 dl kaljamallasta 2,5 dl ruisjauhoja 5 dl vehnäjauhoja 1 rkl aniksen siemeniä 1 tl suolaa Vuoan voiteluun [...]