Mausteinen myskikurpitsakeitto

Cajun-maustein hunnutettu myskikurpitsakeitto on mahtavaa syysruokaa ja sopii vaikka Halloween-pöytään!

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puolita myskikurpitsa ja poista siemenet. Ota siemenet talteen. Puolita punainen paprika. Aseta kurpitsa ja paprika uunivuokaan ja paahda 40 minuuttia, kunnes ne ovat kokonaan kypsyneet.

Sillä välin kun kurpitsa ja paprika kypsyy uunissa, pilko sipuli ja freesaa sitä pienessä oliiviöljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Varo polttamasta sipulia. Lisää valkosipuli, kuullota kevyesti. Lisää nyt tomaattimurska ja Poppamies Jamaican Rub & Seasoning-mausteseos. Anna tämän pohjan hautua aivan pienellä lämmöllä kunnes kurpitsa on kypsä.

Kun kurpitsa on kypsä, rapsuttele kevyesti lusikalla kypsä kurpitsan liha irti. Poista kypsästä paprikasta kuori. Lisää nyt nämä vihannekset tomaattipohjaa. Lisää myös kerma ja aja soseeksi sauvasekoittimella.

Koristele keitto paahdetuilla kurpitsansiemenillä

Paahdetut kurpitsansiemenet

Huuhtaise ja kuivaa talteen otetut siemenet. Sekoita runsas 1 tl Poppamies Lousiana Cajun Rub-mausteseosta siemeniin. Lisää vielä siemeniin noin 1 tl oliivilöjyä tasaisesti. Levitä leivinpaperille uunipellille ja paista 150 asteisessa uunissa 50 minuuttia.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia Rapupihvit: 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 3 dl raastettua vaaleaa leipää 4 kananmunan keltuaista 2 rkl tai [...]

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 2 salottisipulia tai pientä sipulia 2 valkosipulinkynttä 4 dl raastettua vaaleaa leipää 5 [...]

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice 2 hengelle tai alkuruokana 4:lle Valmistusaika noin 30–40 minuuttia 12 kpl kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä 100 g voita 2 rkl Poppamies Louisiana Cajun rubia Paistettu riisi: [...]

Rapuskagen

Rapuskagen alkuruokana 4–6:lle Valmistusaika noin 15 minuuttia 300 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun pyrstöjä) 1 dl ranskankermaa 1 dl Poppamies Smoky aiolia Poppamies Aged jalapeno hot saucea Tarjoiluun: paahtoleipää, saaristolaislimppua, kaalin tai [...]