Mausteinen Pororieska
Tässä reseptissä tehdään maukas Lappi-henkinen pororieska Poppamiehen metkuilla. Poro on hyvän makuinen liha sellaisenaan, mutta pieni pintamauste sopii siihenkin hyvin. Tässä käytämme Sriracha RUB -maustetta, jonka hapokkuus ja chili sopivat porolle mainiosti.
Mausta ensin poronpaisti Poppamies Sriracha RUB -mausteella. Sopiva määrä on kevyt kerros pinnassa, ei ihan niin paljoa mitä pintaan jää taputtelemalla.
Valmista rieska. Sekoita 3 dl löysää perunamuusia, 1 tl suolaa, 1 muna, 2 dl ohrajauhoa ja 3 dl vehnäjauhoja sekaisin taikinaksi. Kaulitse tai taputtele käsin taikinasta rieskat ja paista parilalla molemmin puolin n. 30-45 sekuntia.
Grillaa poron paisti hieman keskilämpöä kuumemmassa grillissä molemmin puolin niin, että pinta on kauniin paahtunut.
Levitä reilu lusikallinen ranskankermaa rieskalle ja laita päälle jääsalaattia. Leikkaa poronpaisti ohuehkoksi siivuksi kerman päälle ja viimeistele Caribbean -chilikastikkeella. Aseta päälle vielä hieman pico de gallo -salsaa.
Nauti ruoka sellaisenaan haarukalla ja veitsellä tai rullaa leivinpaperiin ja nauti!