Poppamiehen lihapiirakka

Tällä ohjeella saat luotua kokanaisen pellillisen herkullista piirakkaa.

Tee taikina ensin. Sekoita huoneen lämmössä pehmenneeseen voihin maitorahka. Sekoita jauhot keskenään, lisää sitten voi-rahkaseokseen nopeasti, taikinaa ei tarvitse vaivata. Kääri taikina kahdessa osassa kelmuun ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kunnes olet valmistanut täytteen.

Keitä riisi kypsäksi, varo keittämästä puuroksi. Valuta ylimääräinen vesi pois ja jäähdytä.

Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ruokaöljyssä. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa mausteet. Jäähdytä jauheliha. Lisää kanamuna ja riisi jäähtyneeseen jauhelihaan.

Kauli ensimmäinen osa taikinaa tasaiseksi, noin 1/2 cm ohueksi levyksi. Jätä vielä toinen osa taikinaa jääkaappiin. Saat taikinan kaulittua kätevästi kahden leivinpaperin välissä. Nosta leivinpaperilla uunipellille. Täytä levy jauhelihaseoksella levylle tasaisesti, jättäen kuitenkin reunoille noin kaksi senttiä tilaa. Voitele reuna munalla. Ota toinen taikinaosa jääkaapista ja kauli se samanlaiseksi levyksi. Nosta pellille jauhelihan päälle ja painele reunat tiiviisti yhteen. Painele haarukalla reikiä piirakan kanteen, ja voitele se vielä munalla.

Paista 225 asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Nauti lämpimänä!