Ylivoimainen mac & cheese

Mac & cheese kulho, vieressä purkillinen Poppamies The Sauce Sweet Chiliä

Comfort foodien kiistämätön kuningas, mässyjenmässy ja melkein minkä tahansa ruoan paras lisuke saa tässä reseptissä poppamiesmäisen twistin. Juustoinen makaronivuoka maustetaan The Sauce Piri Piri -kastikkeella, ja aateloidaan tulisella ja erityisrapealla perunalastukuorrutuksella. Mitä laakeampaa vuokaa käytät, sen enemmän sipsimurskaa eli herkullista ja rapeaa paistopintaa saat.

Keitä makaronit paketin ohjeen mukaan suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi tai mieluummin hieman alle. Valuta siivilässä, ja jäähdytä juoksevalla kylmällä vedellä.

Valmista sillä välin juustokastike: Sulata kattilassa voi. Lisää joukkoon vehnäjauho, ja sekoita tasaiseksi. Kaada sekaan maitoa tilkka kerralaan ja koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kun kaikki maito on kattilassa, anna sen kliehahtaa ja laske sitten lämpöä. Kypsennä kastiketta juuri ja juuri kiehuen viitisen minuuttia. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon juusto. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita kulhossa makaronien sekaan ensin Poppamies The Sauce Piri Piri -kastike, sitten juustokastike. Laita koko komeus uunivuokaan, mahdollisimman laakeaan sellaiseen.

Rouhi Poppamies Hot Habanero -sipsit karkeaksi murskaksi joko yleiskoneessa tai käsin puristelemalla. Jos teet käsityönä, muista pestä heti sen jälkeen kädet! Levitä sipsimurska tasaisesti vuoan pinnalle.

Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

LISÄÄ RESEPTEJÄ