Poppamiehen Tulivuoriperunat

Tulivuoriperunat olivat maailmalla iso hitti pari vuotta sitten ja päätimme tehdä niistä Poppamiehen version koska mielestämme TULIvuori-perunoissa pitäisi olla ”hieman” potkua 😉

Käytännössä kaikki Poppamiehen chilikastikkeet sopivat tähän reseptiin joten voit valita oman suosikkisi. Kaikissa kastikkeissamme kerrotaan etiketissä tulisuus asteikolla 1-10 joten voit helposti valita tulisuutesi.

Ensin esikypsennetään perunat. Voit keittää n 20 min tai kietoa folioon (pistele perunaan muutama pieni reikä veitsen kärjellä ettei peruna halkea) ja kypsentää 175 asteisessa uunissa (tai grillissä) n. 30-40 minuuttia perunan koosta riippuen. Anna perunan jäähtyä hieman niin kaivertaminen on helpompaa. Varo ylikypsymistä, perunan pitää olla hieman alikypsä niin, että voit kovertaa, mutta se ei hajoa.

Leikkaa perunoiden molemmista päistä pieni siivu pois niin, että se pysyy pystyssä. Koverra lusikalla tai esimerkiksi omenan siemenkodanpoistajalla peruna ontoksi. Älä puhkaise pohjaa.

Sekoita 100 g tuorejuustoa ja 100 g cheddarjuustoraastetta sekaisin, hienonna joukkoon purjosipuli sekä lisää 1 rkl chilikastiketta ja sekoita. Täytä perunat täytteellä aivan täyteen ja kiedo ympäri pari pekonia, jos sinulla on hammastikkuja niin niillä on kätevä lukita pekoni paikalleen.

Kypsennä 175 asteisessa uunissa tai grillissä (epäsuora tuli) n. 30-45 minuuttia kunnes pekoni on saanut sopivasti väriä.

Lisää päälle reilusti cheddarjuustoraastetta ja jatka kypsennystä vielä n. 10 min kunnes juustossa on sopivasti väriä. Tarjoillessa kaada perunan päälle chilikastiketta peruna-tulivuoren rinnettä valuvaksi laavaksi.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia Rapupihvit: 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 3 dl raastettua vaaleaa leipää 4 kananmunan keltuaista 2 rkl tai [...]

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 2 salottisipulia tai pientä sipulia 2 valkosipulinkynttä 4 dl raastettua vaaleaa leipää 5 [...]

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice 2 hengelle tai alkuruokana 4:lle Valmistusaika noin 30–40 minuuttia 12 kpl kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä 100 g voita 2 rkl Poppamies Louisiana Cajun rubia Paistettu riisi: [...]

Rapuskagen

Rapuskagen alkuruokana 4–6:lle Valmistusaika noin 15 minuuttia 300 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun pyrstöjä) 1 dl ranskankermaa 1 dl Poppamies Smoky aiolia Poppamies Aged jalapeno hot saucea Tarjoiluun: paahtoleipää, saaristolaislimppua, kaalin tai [...]