Poppamiehen Tulivuoriperunat

Tulivuoriperunat olivat maailmalla iso hitti pari vuotta sitten ja päätimme tehdä niistä Poppamiehen version koska mielestämme TULIvuori-perunoissa pitäisi olla ”hieman” potkua 😉

Käytännössä kaikki Poppamiehen chilikastikkeet sopivat tähän reseptiin joten voit valita oman suosikkisi. Kaikissa kastikkeissamme kerrotaan etiketissä tulisuus asteikolla 1-10 joten voit helposti valita tulisuutesi.

Ensin esikypsennetään perunat. Voit keittää n 20 min tai kietoa folioon (pistele perunaan muutama pieni reikä veitsen kärjellä ettei peruna halkea) ja kypsentää 175 asteisessa uunissa (tai grillissä) n. 30-40 minuuttia perunan koosta riippuen. Anna perunan jäähtyä hieman niin kaivertaminen on helpompaa. Varo ylikypsymistä, perunan pitää olla hieman alikypsä niin, että voit kovertaa, mutta se ei hajoa.

Leikkaa perunoiden molemmista päistä pieni siivu pois niin, että se pysyy pystyssä. Koverra lusikalla tai esimerkiksi omenan siemenkodanpoistajalla peruna ontoksi. Älä puhkaise pohjaa.

Sekoita 100 g tuorejuustoa ja 100 g cheddarjuustoraastetta sekaisin, hienonna joukkoon purjosipuli sekä lisää 1 rkl chilikastiketta ja sekoita. Täytä perunat täytteellä aivan täyteen ja kiedo ympäri pari pekonia, jos sinulla on hammastikkuja niin niillä on kätevä lukita pekoni paikalleen.

Kypsennä 175 asteisessa uunissa tai grillissä (epäsuora tuli) n. 30-45 minuuttia kunnes pekoni on saanut sopivasti väriä.

Lisää päälle reilusti cheddarjuustoraastetta ja jatka kypsennystä vielä n. 10 min kunnes juustossa on sopivasti väriä. Tarjoillessa kaada perunan päälle chilikastiketta peruna-tulivuoren rinnettä valuvaksi laavaksi.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Hodarivuoka nakeilla ja cajun-katkaravunpyrstöillä

Hodarivuoka nakeilla ja cajun-katkaravunpyrstöillä 4:lle hengelle kaksi hodaria per naama 8 hot dog -sämpylää 4 nakkia punasipuli ruohosipulia korianteria rucolaa 20 jättikatkaravunpyrstöä rypsiöljyä 3 valkosipulinkynttä 1 rkl Poppamies Louisiana Cajun Rub -mausteseosta [...]

Buffalo Chicken Pannupizza!

Buffalo Chicken Pannupizza! TAIKINA 4 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1 tl kuivahiivaa 2 dl kädenlämpöistä vettä 2 rkl oliiviöljyä  1 rkl voisulaa tai juoksevaa leivontamargariinia TÄYTTEET 200 g broilerin paistileikettä tai [...]

Rapeat kanapallerot!

Rapeat kanapallerot - Crunchy Chicken Balls! 400 g broilerin jauhelihaa 1 dl Poppamies Wing Sauce Chipotle (tai mikä tahansa muu maku) 1 rkl Poppamies Louisiana Cajun Rub -mausteseosta 1 tl Poppamies Blue [...]

Wing Sauce kana-juustovuoka

Wing Sauce kana-juustovuoka 300 g fusillipastaa 2 l vettä 1 rkl suolaa 450 g broilerin paistileikkeitä 1 purjosipuli 2,5 dl kermaa 180 g maustamatonta tuorejuustoa 300 g mozzarellaraastetta 2 dl Poppamies Wing [...]