Poppamiehen Tulivuoriperunat

Tulivuoriperunat olivat maailmalla iso hitti pari vuotta sitten ja päätimme tehdä niistä Poppamiehen version koska mielestämme TULIvuori-perunoissa pitäisi olla ”hieman” potkua 😉

Käytännössä kaikki Poppamiehen chilikastikkeet sopivat tähän reseptiin joten voit valita oman suosikkisi. Kaikissa kastikkeissamme kerrotaan etiketissä tulisuus asteikolla 1-10 joten voit helposti valita tulisuutesi.

Ensin esikypsennetään perunat. Voit keittää n 20 min tai kietoa folioon (pistele perunaan muutama pieni reikä veitsen kärjellä ettei peruna halkea) ja kypsentää 175 asteisessa uunissa (tai grillissä) n. 30-40 minuuttia perunan koosta riippuen. Anna perunan jäähtyä hieman niin kaivertaminen on helpompaa. Varo ylikypsymistä, perunan pitää olla hieman alikypsä niin, että voit kovertaa, mutta se ei hajoa.

Leikkaa perunoiden molemmista päistä pieni siivu pois niin, että se pysyy pystyssä. Koverra lusikalla tai esimerkiksi omenan siemenkodanpoistajalla peruna ontoksi. Älä puhkaise pohjaa.

Sekoita 100 g tuorejuustoa ja 100 g cheddarjuustoraastetta sekaisin, hienonna joukkoon purjosipuli sekä lisää 1 rkl chilikastiketta ja sekoita. Täytä perunat täytteellä aivan täyteen ja kiedo ympäri pari pekonia, jos sinulla on hammastikkuja niin niillä on kätevä lukita pekoni paikalleen.

Kypsennä 175 asteisessa uunissa tai grillissä (epäsuora tuli) n. 30-45 minuuttia kunnes pekoni on saanut sopivasti väriä.

Lisää päälle reilusti cheddarjuustoraastetta ja jatka kypsennystä vielä n. 10 min kunnes juustossa on sopivasti väriä. Tarjoillessa kaada perunan päälle chilikastiketta peruna-tulivuoren rinnettä valuvaksi laavaksi.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Poppamiehen mac & cheese

Poppamiehen mac & cheese 4 hengelle, Valmistusaika noin 40 minuuttia 400 g makaronia suolaa 50 g voita 50 g vehnäjauhoja 8 dl täysmaitoa 1 dl parmesaania raasteena 4 dl cheddaria tai muuta [...]

Poppamiehen Lohipastrami

Poppamiehen Lohipastrami Lohifileen keskiosaa suolaa sokeria Poppamies SPG RUB tai -Sriracha RUB ranskankermaa Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta 2 limeä tilliä Lohipastramin valmistus on helppoa, kunhan on päivä tai pari [...]

Poppamiehen sliderit

Poppamiehen sliderit 4 slideria per laatu Pieniä sämpylöitä Katkarapu-slider n. 120 g sulatettuja ja valutettuja katkarapuja Poppamies The Sauce - Sweet Chili Poppamies smoky aioli -majoneesia 100 g fetajuustoa mummonkurkkuja tai tuoreita [...]