Syvän Etelän Muikut

Resepti - Grillistä ja nuotiolta Resepti - Kotikeittiöstä

Miksipä muuksi kutsuisi Tampereella kokattua, cajun-maustettua lapin herkkua 😀

Vaikeaksi tätä ei ainakaan voi moittia, valmistus on nimittäin todella simppeliä. Sekoita Poppamiehen Louisiana Chicken RUB:ia ja jauhoja keskenään, kieritä muikut siinä ja paistaa voissa. Näin sinulla on aidot cajun-henkiset muikut, tarjoiluun purista hieman sitruunasta mehua päälle ja that’s it!

Perunamuussi on tietenkin juuri muikuille sopiva kaveri joten sekin on nopeasti tehty.

Ainekset ja valmistus neljälle

Sekoita RUB ja jauhot pienessä kulhossa ja levitä tasaisesti lautaselle. Kierittele muikut molemmin puolin jauhoseoksessa ja paista voissa pannulla tai grilliparilalla rapsakaksi, n. 1 minuutti per puoli. Purista sitruunasta mehua päälle tarjoiltaessa.

Perunamuusi

  • 10 perunaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1,5 dl maitoa
  • 2-3 rkl voita

Keitä perunat suolan kera, valuta vesi pois. Muussaa muusiksi, lisää samalla maito lämmitettynä sekä voi ja muskottipähkinä. Tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

kieritä kunnolla jauhoissa 🙂