Jambalaya

Resepti - Kotikeittiöstä

Poppamiehen Lousiana Chicken Rub antaa mukavan pienen potkun jambalyaan!

Jambalayaa tanssii hän notkein lantein, merimiehet tahtia lyö kipein rantein… ja mikäpä siinä tahdittaessa, kun tällainen jambalaya tanssii kielen päällä. On muuten herkkua!

AINEsosat

  • 1 kokonainen broileri (tai 4 kpl koipireittä)
  • 200 g chorizoa
  • 1 sipuli
  • 2 paprikaa, eri värisiä
  • 2 sellerin vartta
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 4 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 8 dl vettä
  • 2-3 rkl Poppamies Lousiana Chicken Rubia, riippuen kuinka mausteista haluat
  • 1 tl suolaa
  • koristeluun lehtipersiljaa

 

Siivuta chorizo ja laita isolle paistinpannulle lämpenemään. Leikkaa broilerista siivet, koipinuijat, reidet, ja rintapalat irti. Katkaise broilerin ranka vielä muutamaan palaan,  ja laita paistinpannulle  ruskistumaan chorizosta irronneeseen rasvaan. Ruskistele broilerille hyvä pinta kauttaaltaan, noin 10 minuuttia. Lisää pilkotut kasvikset ja kuullota viitisen minuuttia. Lisää nyt riisi, vesi ja mausteet. Hauduta välillä hämmentäen, kunnes broileri ja riisi ovat kypsät, eli noin 20 minuuttia. Koristele persiljalla.