Rieskataco kinkusta

Herkulliset rieskatacot ovat mainio vaihtoehto perinteisen tacon tilalle ja tässä reseptissä käytämme näin Joulun aikaan täytteenä kinkkua, mutta myös pulled pork sopii tähän oikein mainiosti. Rieskana käytämme Penttilän tilan perunasta tehtyä pikkurieskaa joka on mielestämme rieskoista paras :)

Ensin teemme pikkelöidyn punasipulin koska sen maustuminen ottaa aikaa. Mikäli aiot tehdä rieskoja vasta parin päivän päästä, jäähdytä liemi ennen kuin kaadat sen sipulien päälle. Jos taas tarkoitus on käyttää sipulia jo lähitunteina niin kaada liemi kuumana sipuleiden päälle, näin sipuli pehmiää ja maustuu nopeammin. Tästä reseptistä tulee 3 dl lientä joka riittää 2-3 sipulin pikkelöintiin. Valitse astiaksi puhdas n. litran vetoinen suljettava ja lämmönkestävä rasia tai purkki.

Tee ensin pikkelöity punasipuli. Kaada pieneen kattilaan väkiviinaetikka, sokeri, vesi ja ponzu. Kuumenna kiehumispisteeseen ja lisää Scotch Bonnet -chilikastike. Viipaloi punasipulit puhtaaseen astiaan ja kaada liemi päälle. Sulje astia ja laita sivuun maustumaan.

Leikkaa kinkusta viipaleita ja valele ne Poppamies Smoky Apple BBQ -kastikkeella . Ota rieska ja lado ensin alle SavuHilma -juustoa ja asettele kinkkusuikaleet päälle. Paahda rieskaa joko Air Fryer:lla 4 minuutin ajan 200 asteessa tai vastaava aika uunissa grillivastuksilla.

Ota kuuma rieska lautaselle ja lisää loput ainekset, pikkelöity punasipuli, Roasted Garlic -majoneesi ja korianteri. Valmis!

LISÄÄ RESEPTEJÄ