Runebergin muffinit chilikastikkeella!

Runebergin torttuja muffinsimuodossa, taustalla Poppamies Caribbean chilikastikepullo

Runebergin tortut ovat legendaarisia, helposti syntyviä leivonnaisia! Poppamiehellä väsäiltiin perinneherkku muffinin muotoon, ja tuunattiin vadelmamarmeladi chilikastikkeella!

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella tai monitoimikoneen lankavispilällä. Käsinkin onnistuu, mutta kauhea homma. Lisää kananmuna jatkaen vatkaamista.

Tee esimerkiksi ylijääneistä joulupipareista tehosekoittimella piparimurua. Tähän käyvät myös muut keksit, mutta joulupiparista tulee sellaista Runebergin makumaailmaan sopivaa. Sekoita taikinan kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää koneeseen kuivat aineet ja kerma vuorotellen ja koko ajan vatkaten.

Sekoita vadelmamarmeladi ja Poppamies Caribbean Hot Sauce kulhossa. Jos haluat tujumman hillon, vaihda chilikastike johonkin tulisempaan!

Täytä muffinivuokien pohjalle tasaisesti hieman taikinaa. Lisää taikinan keskelle pieni tujaus chilimarmeladia. Lisää taikinaa niin että marmeladi peittyy. Älä täytä muffinivuokaa ihan täyteen, ne kohoavat vielä uunissa.

Laita muffinit 175 asteiseen uuniin 25 minuutiksi.

Sekoita tomusokeriin tilkka vettä ja sekoita sokerimassaksi. Laita massa pursottimeen.

Anna muffinien jäähtyä hetki uunista tulon jälkeen. Koristele kaikkiin sokerimassasta rinkula, ja hujauta keskelle vielä chilimarmeladi-silmä.

LISÄÄ RESEPTEJÄ