Chilidonitsit!

Poppamiehen chilidonitsit ovat mainio makea eväs halloweenjuhlintaan! Donitsit syntyvät helposti uunipellillä, ja kuorrutteen tulisuutta on helppo säätää chilikastikkeen valinnalla ja määrällä. Donitsit kruunaa vielä Poppamiehen salainen matkustaja, himoittu Napalminalle!

Taikina

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja kardemumma kulhossa huolellisesti. Sulata kattilassa tai mikrossa 30 g voita ja lisää se, sekä kananmuna ja piimä kulhoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele donitsipelti. Kaada taikina pursotinpussiin ja jaa se tasaisesti donitsipellin koloihin. Täytä noin puolet kolosta taikinalla. Taikina on mitoitettu 12 koloiselle donitsipellille. Paista donitseja 200 asteisessa uunissa 13 minuuttia ja nosta jäähtymään.

Suklaakuorrute

Murskaa suklaat pieniksi palasiksi ja ala sulattamaan kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun suklaa alkaa sulamaan, lisää 2 rkl kuohukermaa. Kun suklaa on sulanut, lisää Poppamies Scorpion Hot Sauce koko ajan sekoittaen. Lämmitä suklaa yli 40 asteiseksi ja anna sen jäähtyä. Ennen donitsien dippaamista lämmitä suklaa yli 30-asteiseksi. Tämähän ei ole oikeaoppinen suklaan temperointi, mutta tällaiseen helposti tehtävään reseptiin mielestämme varsin riittävä. Samalla kun suklaa jäähtyy niin voi sitten duunailla muita osioita, kuten sokerikuorrutteen tekemistä.

Sokerikuorrute

Laita kulhoon pari desilitraa tomusokeria ja pieni tilkka vettä. Sekoita tasaiseksi sokerimassaksi. Lisää elintarvikevärit ja sekoita. Lisää Poppamies Habanero Hot Sauce. Jos seos on liian juokseva, lisää tomusokeria. Jos se on liian paksu, lisää vettä pieni tilkka kerrallaan.

Donitsit

Dippaa jäähtynyt donitsi kuorrutteeseen se puoli edellä, joka on ollut vasten donitsipeltiä. Pyöräytä donitsia hieman kuorrutteessa ja käännä nopeasti astialle. Koristele erilaisilla nonparelleilla ja kokeile vaikka laittaa donitsin reikään yksi Poppamies Napalminalle! Voit myös tehdä donitseihin raitoja eri kuorrutteista, kuten sokerikuorruteraitoja suklaadonitseihin.

Video-ohje donitseihin

LISÄÄ RESEPTEJÄ