Savustettu Brie-juusto ja Bourbonsiirappi

Juusto sopii mainioisti kevyeen savustukseen ja on helppo tehdä mutta vaara piilee siinä, että pidät sitä liian pitkään savustimessa jolloin se sulaa ritilän läpi 🙂

Brie-juustoa savustaessa paras valinta on kokonainen kiekko savustettuna matalassa lämmössä jolloin se pysyy kasassa, samalla pehmittyen keskeltä. Granaattiomenan siemenet tuovat mukavaa kirpeyttä ja happoa muiden marjojen ja juuston kaveriksi. Paahdettu valkosuklaa sopii murusina sekä juuston, että marjojen kanssa.

  1. Aseta valkosuklaa leivinpaprille ja paahda grilliparilalla tai pannulla niin, että suklaan pohja paahtuu tumman ruskeaksi. Laita jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.
  2. Aseta grilli savustukselle matalaan lämpöön, alle 100 astetta jos mahdollista. Savusta brie-juustoa leivinpaperin päällä n. 10-15 minuuttia ja kokeile välillä, ettei se pehmiä liikaa. Paina keskeltä sormella kevyesti ja jos juusto on selkeästi pehmeä, ota se savustimesta pois ja nosta tarjoiluvadille.
  3. Savustuksen aikana, tai sen jälkeen, pilko mansikat lohkoiksi ja lisää mustikoiden kanssa juuston päälle. Halkaise granaattiomena ja kaiva siemeniä pois ja asettele myös ne juuston päälle. Lisää vielä Poppamies Bourbon Siirappia ja rouhi jähmettynyt valkosuklaa mukaan. Asettele koristeeksi ja mausteeksi myös muutama mintunlehti ja halutessasi vaikka syötäviä kukkia. Jälkiruoka on valmis!

LISÄÄ RESEPTEJÄ