Savustettu Lohi Hiidenhillolla ja Pataleivällä

Savustukseen sopii hienosti makeampikin komponentti ja tässä maustamme lohifileen Poppamies Hiidenhillolla jo ennen savustusta. Pataleipä on helppo tehdä, mutta halutessasi voit käyttää myös valmista rieskaa tai ohutleipää. Tottakai sämpylä tai focacciakin sopii hyvin.

  1. Suolaa lohi hyvissä ajoin, ainakin 3-4 tuntia ennen savustusta. Tee loheen syviä viiltoja 2-3cm välein ja hiero viiltoihin reilusti Poppamies Hiidenhilloa.
  2. Aloita savustus. Perinteisessä putkisavustimessa savustus kestää n. 45 minuuttia, laita lohi sisään kun savuntuotto on alkanut. Savustaessasi matalammassa lämmössä vaikkapa pallogrillillä, aika pitenee. Huomaat, että lohi on kypsä kun kevyesti painamalla lihasyyt irtoavat toisistaan helposti.
  3. Lohen savustuessa tee pataleipä. Sekoita 2dl maitoa, n. 4 dl jauhoja, 1 tl suolaa ja 2 rkl Poppamies Garlic RUB -maustetta ja vaivaa niistä taikina joka ei enää tartu käsiin. Tarvittaessa lisää hiean jauhoja. Jaa taikina 8 osaan ja kaulitse niistä leivinpaperilla ohuita ”lättyjä”. Leivinpaperille kannattaa ripotella kevyesti jauhoja, ettei taikina tartu. Ravistele ylimääräinen jauho pois pinnasta ja paista kuumalla pannulla tai parilalla n. 30 sekuntia per puoli. Huomaa, että tässä ei tule käyttää rasvaa.
  4. Tarjoile savustettu lohi leivältä Poppamies Paahdettu Valkosipuli -majoneesin, tuoreen basilikan ja kevätsipulin kera.

LISÄÄ RESEPTEJÄ