Hur lagar man wings på bästa sätt hemma?

Poppamies kycklingvingssåser är fantastiskt goda såser med en ny, revolutionerande tjock konsistens! Det är väldigt lätt att använda såserna – häll bara såsen på de tillagade kycklingvingarna och njut!

Hur använder man Poppamies såser för kycklingvingar?

1. Tillaga kycklingvingarna

Du kan använda antingen färdiglagade eller råa kycklingvingar. Se detaljerade anvisningar här bredvid.

2. Smaksätt vingarna med såserna

Häll utvald Poppamies kycklingvingssås på de färdiga vingarna och rör om. Du kan också lägga kycklingvingarna och såsen i en låda med lock och skaka den så att såsen sprids över kycklingvingarna. Kycklingvingssåsen kan också användas som dippsås för kycklingvingar! Poppamies kycklingvingssåser fastnar utmärkt på kycklingvingarna, sitter kvar länge på ytan och tål även uppvärmning.

3. Ät kycklingvingarna!

Härligt feta och krispiga kycklingvingar kan utmärkt ätas som plockmat utan tillbehör. Du kan också servera dem med olika dippsåser, testa exempelvis Poppamies Blue Cheese Style-dippmix med gräddfil! Många serverar även gurk-, morots- och selleristavar till dippen.

Tillagning av kycklingvingarna

Poppamies tillagar sina kycklingvingar oftast i en airfyer eller i ugnen.

I affären finns det både råa och färdiglagade kycklingvingar. Tillagade kycklingvingar säljs både i frys- och i kyldisken. Kycklingvingar som köps i kyldisken blir ofta klara lite snabbare än de djupfrysta.

Om du tillagar råa, icke smaksatta kycklingvingar, bör du krydda dem med salt eller Poppamies RUB-kryddor innan tillagningen. Poppamies kycklingvingssåser kan även utmärkt användas till att smaksätta färdigmarinerade kycklingvingar.

Kycklingvingar i ugnen

Värm upp ugnen till 225 grader. Lägg kycklingvingarna på en plåt med bakplåtspapper. Värm tillagade, frysta kycklingvingar i cirka 20 minuter och råa i cirka 35 minuter på varmluft. Vänd kycklingvingarna efter halva tiden. Kycklingvingarna är klara när de är gyllenbruna på ytan.

Kycklingvingar i airfryer

Lägg kycklingvingarna i airfryerns skål. Beroende på hur stor airfryern är får det plats cirka 10–20 kycklingvingar. Tillaga frysta kycklingvingar i cirka 14 minuter i 180 grader, ofrysta i 10 minuter och råa i cirka 25 minuter. Du kan vända lite på kycklingvingarna efter halva tiden.