Maalikunkun tortillakiekot

Tämä The Sauce -kastikeperheelle omistettu trilogia herkullisia tortillanyyttejä maustetaan Sweet Chilillä ja Piri Pirillä. Täytteiksi valitaan kanaa, katkarapuja ja halloumia. Valitse suosikkimakusi tai valmista koko hattutemppu! Sallittua on myös soveltaa sen kuuluisan oman maun mukaan. Tärkeintä on herkullisuus, ja sitähän täältä taas pesee!

Aseta tortillalätyn keskelle valitsemasi täytteet niin, että reunat jäävät muutaman sentin verran ilman täytettä. Laita juusto päällimmäiseksi. Älä laita liikaa täytteitä, jotta saat käärittyä siistin nyytin.

Taita yksi reuna ensin keskelle täytteen päälle. Pidä siitä kiinni, ja taita ”viidesosakierroksen” päästä tortillalätyn kehältä toinen taitos, ja samaan tapaan vielä kolmesti, eli yhteensä viisi taitosta, hieman kuin karjalanpiirakan rypytyksessä mutta ei oikeastaan yhtään sinne päinkään…

Voit myös käyttää jotain muuta, vaikkapa quesadillan muotoa, eli laittaa täytteet lätyn toiselle puolikkaalle ja taittaa sitten puoliksi eli kiinni. Älä laita muita täytteitä ihan ulkoreunaan asti, vain juusto. Näin se sulaessaan pitää quesadillan kiinni.

Paista tortillanyytit pannulla voi-öljyseoksessa ensin aukinaiselta puolelta ja sen jälkeen vielä toiselta. Kauniin ruskea ja rapea paistopinta on tavoite.

Tarjoile kuumina kokonaisina tai kahtia leikattuina, dippailtuna haluamasi Poppamies The Sauce -kastikkeen kera.

LISÄÄ RESEPTEJÄ