Valkosipuli Lohkoperunat Vuohenjuustokastikkeella

Valkosipulilohkot syntyvät helposti esikeitetyistä tai vaikka edellisen päivän keitetyistä perunoista. Tarvitset vain Poppamiehen Garlic RUB -maustetta ja öljyä, perunat valmistuvat helposti uunissa kulhossa tai grillissä epäsuoralla tulella.

  1. Esikeitä perunat miltei kypsiksi (normaali suola veteen), jäähdytä perunat viileässä vedessä.
  2. Sekoita perunoiden keiton ainana 3 rkl Poppamies Garlic RUB -maustesekoitusta desiin öljyä (tällä valelee n. kilon perunoita)
  3. Halkaise pienet perunat tai leikkaa isommat lohkoiksi 4 osaan.  Sekoita vuoassa tai isossa kulhossa perunat ja öljy-mausteseos.
  4. Kypsennä 175 asteessa uunissa tai grillissä (epäsuora tuli) n. 30-45 minuuttia kunnes pinta on sopivasti paahtunut. Voit halutessasi valella perunoita vielä öljy -mausteseoksella valmistuksenkin aikana jos haluat erittäin vahvan valkosipulin maun.
  5. Perunoiden valmistuessa tee kastike. Lämmitä pannu, hienonna kevätsipulit ja paahda niitä pannulla hetki öljyssä. Miedonna lämpöä ja aseta vuohenjuusto pannulle sulamaan. Sekoita juustoa hiljalleen ja varmista ettei se pala, anna sulaa hitaasti. Kun juusto on sulanut, lisää purkki kermaa ja hauduta hiljalleen n. 5-10 minuuttia. Tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa. Eri juustoissa on eri määriä suolaa joten kannattaa suolaisuus tarkistaa viimeisenä.
  6. Tarjoile perunat ja kastike muun grilliruoan tai vaikka lihapadan kanssa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ