Brisketin valmistaminen grillissä

Mustunut brisketti grillissä

BBQ-grillaajille brisketin teko on varsinainen osoitus osaamisesta. Ja onhan onnistunut brisketti ihan mahottoman herkullista, eipä siis ihmekään, että briskettiä ja sen valmistusta ihaillaan kovasti BBQ-maailmassa.

Onnistuneen brisketin lähtökohta on erinomainen liha. Perinteisessä briskettileikkuussa on kaksi osaa: point ja flat. Point on paksumpi ja se on yleensä hyvin marmoroitunut, kun taas flat on litteä, eikä niin rasvainen sisältä. Päällä brisketissä tulisi olla hyvin rasvaa, jotta lopputulos olisi oikein mehevä. Rasvaa olisi hyvä olla noin sentin kerros. Jos sitä on paksummalti, kannattaa se trimmata ohuemmaksi.

Brisketti onnistuu parhaiten savustukseen tarkoitetuissa grilleissä tai kamadoissa.

Hiero mausteet tasaisesti lihan pintaan. Kiedo liha kelmuun ja laita yöksi maustumaan jääkaappiin. Ota huoneenlämpöön pari tuntia ennen grilliin laittamista. Lämmitä grilli epäsuoralle lämmölle 125 asteeseen. Aseta savustuspalat grilliin. Aseta foliovuoka toiselle puolelle grilliä, kuin missä hiilet ovat. Täytä vuoka puolilleen vedellä. Aseta liha ritilälle vuuan yläpuolelle, ja savusta nelisen tuntia.

Kun olet savustanut lihaa 4 tuntia, ota se ulos grillistä. Kostuta liha kauttaaltaan kolalla tai mehulla ja kääri se folioon. Laita takaisin grilliin vielä 2-3 tunniksi, kunnes sisälämpötila on saavuttanut 90 astetta.

Anna brisketin vetäytyä 1-2 tuntia esimerkiksi pyyhkeeseen käärittynä, ennen kun leikkaat sen. Yksi omista lemppareistani brisketistä on kunnon Reuben-leipä. Testaa ihmeessä!

LISÄÄ RESEPTEJÄ