Markon ja Santerin rieskatacot

Marko ja Sateri vierekkäin rieskatortillojen kanssa
Istuimme eräänä joulukuisena päivänä Chef Santerin kanssa Poppamiehen koekeittiöön miettimään jotain uutta alkavaan texmex-sesonkiin. Todettiin että tacoihinhan sopii mainiosti pohjaksi suomalainen rieska. Rieskan täytteiksi mietimme erilaisia raaka-aineita, joita löytyy joulun aikaan helposti suomalaisista kodeista.
Jossain vaiheessa jouluruokiinkin kyllästyy, vaikka kaappi on niitä vielä täynnä. Meillä Poppamiehellä on vino pino mausteita ja kastikkeita jotka sopivat suomalaisille raaka-aineille ja texmexiin. Näitä aineksia yhdistelemällä aloimme toteuttaa todellista rieska-fiestaa! =)
Meillä on paljon yhteistyökumppaneita täällä Pirkanmaalla ja ympäri Suomen, joten päätimme yhdistää voimamme ja luoda erilaisia maittavia rieskatacoja! Päädyimme Penttilän tilan mainioihin pikkurieskoihin, sekä Herkkujuustolan ja Jukolan juustoihin. Myös pikkelöinti kuuluu olennaisesti maustamiseen, joten ystävämme Rajamäellä lähtivät myös mukaan.
Lähdimme Santerin kanssa tekemään simppeleitä ja oivaltavia reseptejä. Hauskan päivän päätteeksi kasassa oli kahdeksan erilaista riekskaa, neljä kummaltakin kokilta. Reseptien osina tehdyt täytteet ja pikkelit toimivat lisukkeina myös muissa jutuissa, joten testailkaa ja nauttikaa!
P.S. Chilikastiketta voi aina lisätä, ei tippa pahaksi ole :)