Chilinen appelsiini-punasipulisalsa kanalle

Tämä raikas kylmä salsa on kuin luotu grillikanalle. Yhdessä Poppamiehen Sriracha rubilla maustettujen, ja hiilillä grillattujen broilerin paistileikkeiden kera ollaan jälleen absoluuttisen herkullisuuden äärellä! Poppamies mango-habanero -majoneesi antaa vielä viimeisen silauksen täyteläisyyttä, hedelmäisyyttä ja lempeää tulisuutta. Salsaa kannattaa testata myös grillatun kalan ja muiden merenelävien kera.

Purista sitruunan mehu kulhoon. Sekoita joukkoon Sriracha rub ja Poppamies Sriracha Hot Sauce
sekä ripaus suolaa. Kuori ja hienonna punasipuli silpuksi ja sekoita kastikkeeseen.

Kuori appelsiinit krouvisti veitsellä: Leikkaa ensin ”hattu” ja pohja pois, ja pidä hedelmä pystyssä leikkuulautaa vasten. Leikkaa kuori pois reiluina kaarevina siivuina hedelmälihaan asti. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi joko kuten kokit televisiossa, eli ensin ”fileroimalla” lohkot kalvojen välistä, tai ihan vaan rennosti kokonaan siivuiksi ja siitä kuutioiksi. Sekoita punasipulin joukkoon.

Viimeistele salsa hienonnetulla persiljalla ja jätä tekeytymään jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Voit myös hyvin valmistaa tämän jo edellisenä
päivänä.

Tarkista maut ennen tarjoilua, lisää tarvittaessa suolaa, happoa tai tulisuutta. Tarjoile salsa jääkaappikylmänä grillatun kanan lisukkeena.

LISÄÄ RESEPTEJÄ