Gambas Pil Pil ja allioli-kastike

Tämä valkosipulin täyteinen jättikatkarapuannos tuo huumavaan tuulahduksen Espanjaa kotiisi. Poppamiehen Garlic Rubissa uiskennelleet ja lopuksi Liquid Garlicilla ja Naga Jolokia -chilikastikkeella viimeistellyt ravut saavat kaverikseen raikkaan ja valkosipulia uhkuvan allioli-kastikkeen.

Tee allioli. Laita keltuainen kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki vispilällä. Aloita sitten öljyn lisääminen ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kun lähes kaikki öljy on emulgoitunut, lisää Liquid Garlic, hieman sitruunamehua ja suolaa. Lisää sitten loput öljystä.

Jos katkaravuissa on kuoret, poista ne ja säästä myöhempään käyttöön, kuten liemiin ja kastikkeisiin. Poista myös rapujen suoli, jos sitä ei ole jo tehty.

Pyörittele ravut Garlic Rubissa ja jätä huoneenlämpöön vähintään 15 minuutiksi.

Kuumenna paistinpannu korkealla keskilämmöllä ja lisää loraus oliiviöljyä. Laita ravut pannulle ja kääntele niitä usein. Kypsennä rapuja 2-3 min, kunnes ne ovat vaaleanpunertavia ja hieman paahtuneita.

Sammuta liesi ja lisää sitten Liquid Garlicia ja Naga Jolokia -kastiketta. Raasta joukkoon sitruunankuorta ja purista hieman sen mehua. Viimeistele ravut lehtipersiljalla.

Tarjoile ravut välittömästi alliolin ja paahdetun leivän kanssa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ