Grillattu Chili-Rapusalaatti

Grillattu salaatti on nopea ja helppo tehdä. Mitä vaan voi grillata ja tottakai voit itse päättää, että haluatko grillata kasvikset myös vaiko vain osan. Monessa hedelmässä esim. ananas, grillaaminen muuttaa sen suutuntumaa ja hapokkuutta. Teemme tässä simppelin salaatin jota maustetaan majoneesilla ja ravut valellaan chilivoilla. Voit käyttää myös muita majoneesimakuja, tähän reseptiin sopii mainiosti Sriracha-, BBQ-, ja Paahdettu Valkosipuli -majoneesit. Ananaksen tilalla tai lisäksi voit käyttää persimonia joka on mahtava lisä kaikkiin salaatteihin. Jättiravunpyrstöt voit hankkia raakoina tai kypsinä.

  1. Halkaise avokadot pitkittäissuunnassa, jätä kuori eli älä koverra sisusta pois
  2. Leikkaa ananaksesta ohut siivu, tai jos käytät persimonia, kuutioi se pieniksi (ei grillata)
  3. Sulata voita pienessä kattilassa tai grillipannulla, lisää lopuksi Poppamies habanero-kastiketta puolet voin määrästä ja sekoita.
  4. Pujota jättiravunpyrstöt rosmariininoksiin ja sipaise kevyesti chilivoilla.
  5. Lämmitä grilli keskilämpöiseksi (n. 150-175 asteiseksi) suoralle tulelle. Grillaa ravut molemmin puolin, ananas ja avokadon puolikkaat, tähän menee 2-3 minuuttia.
  6. Kokoa salaatti lautaselle, salaatti pohjalle (ja persimon jos käytät), mausta majoneesilla ja päälle ananas sekä koverra tai leikkaa avokado kuorestaan. Lisää majoneesia omaan makuun, valele ravut vielä kertaalle chilivoilla ja aseta päälimmäiseksi.

LISÄÄ RESEPTEJÄ