Grillipizza

POHJA

Liuota hiiva veteen, lisää sokeri ja osa vehnäjauhoista. Anna seoksen tekeytyä kymmenisen minuuttia, kunnes hiiva alkaa käymään ja pintaan muodostuu kuplia. Lisää nyt suola ja jauhoja. Sekoita tasaiseksi. Lisää vielä öljy ja vaivaa taikinaa kunnolla kymmenisen minuuttia. Peitä kulho kelmulla ja nostata taikinaa jääkaapissa vuorokausi.

Ota huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistoa. Muodosta neljä pizzapohjaa joko käsin painelemalla tai kaulimalla.

TOMAATTIKASTIKE

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja soseeksi. Anna seistä 30 minuuttia ennen käyttöä.

OHJE:

Lämmitä grilli kuumaksi, noin 300 asteeseen. 

Aseta pizzakivi ritilälle lämpenemään. 

Painele tai kauli taikinasta neljä ohuehkoa, pyöreää pizzapohjaa. Käytä runsaasti jauhoja pohjan alla, jotta saat sen helposti liukumaan siirrettäessä. Päällystä pohja tomaattikastikkeella, mozzarellalla ja halkaistuilla luumukirsikkatomaatilla.

Siirrä nyt pizza esimerkiksi pizzalapiolla kuumalle pizzakivelle. Pizza on valmis noin viidessä minuutissa.

Nosta pizza lautaselle. Lisää pizzalle muutama siivu parmankinkkua, vedä päälle raidat Poppamies Roasted Garlic Majoneesilla ja nostele lopulta päälle vielä kauniit keot Parsakaali Silmusalaattia. Nauti!