Halloween-piirakka

Tämä hyyyyytävä piirakka kätkee reippaasti makua ja potkua suoltensa mutkiin, nimittäin Poppamiehen mahtava Scotch Bonnet-chilikastike säväyttää hedelmäisen pirteällä maullaan hurjimmissakin Halloween-juhlissa!

Keitä riisi kypsäksi ohjeen mukaan.

Laita voi pannulle, lisää sipuli ja paista noin minuuti ajan. Lisää jauheliha ja paistele kypsäksi rikkoen jauhelihaa mahdollisimman murusiksi. Laske lämpö ja lisää Poppamies Garlic Rub-mausteseos ja Poppamies Scotch Bonnet-chilikastike. Paistele vielä muutama minuutti käännellen mausteet lihaan joukkoon.

Yhdistä liha riisiin tasaisesti ja jäähdytä.

Kauli taikinat kahdeksi noin 24 cm leveäksi ja mahdollisimman pitkäksi levyksi. Leikkaa pituussuunnassaan kolmeksi pitkäksi levyksi. Painele jokaisen levyn pohjalle keskelle pituussuunnassa sormella kapea ”oja”. Täytä oja reilun kahden setin leveydellä jauheliha-riisiseoksella. Voitele levyn toinen reuna munalla ja nosta sitten varovasti putkeksi toinen reuna lihamassan yli voidellulle pinnalle. Nosta putki varovasti uunipellille suolen tapaisille mutkille. Jatka näin kaikille levyille. Nostele muutama yhtymäkohta ”avohaavoiksi”. Voitele taikina munalla ja lisää hieman täytettä ”avohaavoille”.

Paista 225 asteessa 18 minuuttia. Tee Poppamies Habanero-ketsupilla veriroiskeita suolten pinnoille. Tarjoa lämpimänä.

LISÄÄ RESEPTEJÄ