Makean tahmeat kukkakaalipihvit

Kukkakaali on loistava kasvis grilliin. Siinä on mehevyyttä ja kukinnot paahtuvat puolestaan ihanan rapeiksi ja imevät itseensä grillin makua. Yhdestä kukkakaalista saat 2-3 pihviä riippuen kukkakaalin kannan paksuudesta.
Leikkaa kukkakaalista kaksi tai kolme pihviä kukkakaalin keskeltä niin, että kanta pitää “pihvin” kasassa. Sivele kukkakaalin pintaan molemmin puolin reilusti Poppamies The Sauce – White Barbeque -grillikastiketta.
Laita pihvit joko epäsuoralle ritilän päälle grilliin tai uunin kestävään vuokaan leivinpaperin päälle grilliin kypsymään. Grillissä saa olla lämpöä 180-200 astetta. Anna kukkakaalien grillaantua ja pehmetä, mutta elä grillaa niitä liian “kypsiksi”. Kukkakaaliin saa jäädä purutuntumaa.
Sivele kukkakaalipihviä grillausken loppupuolella Poppamiehen Classic BBQ -grillikastikkeella ja anna kukkakaalin reunojen hieman karamellisoitua grillin lämmössä. Kun maltat, niin kukkakaalin kukinnot tulevat hieman rapeiksi ja itse pihviosa pysyy ihanan mehevänä.
Kokeile kukkakaalipihviä kasvisburgeriin!