Makean tahmeat kukkakaalipihvit

Kukkakaali on loistava kasvis grilliin. Siinä on mehevyyttä ja kukinnot paahtuvat puolestaan ihanan rapeiksi ja imevät itseensä grillin makua. Yhdestä kukkakaalista saat 2-3 pihviä riippuen kukkakaalin kannan paksuudesta.

Leikkaa kukkakaalista kaksi tai kolme pihviä kukkakaalin keskeltä niin, että kanta pitää “pihvin” kasassa. Sivele kukkakaalin pintaan molemmin puolin reilusti Poppamies Garlic Majosta

Laita pihvit joko epäsuoralle ritilän päälle grilliin tai uunin kestävään vuokaan leivinpaperin päälle grilliin kypsymään. Grillissä saa olla lämpöä 180-200 astetta. Anna kukkakaalien grillaantua ja pehmetä, mutta elä grillaa niitä liian “kypsiksi”. Kukkakaaliin saa jäädä purutuntumaa.

Sivele kukkakaalipihviä grillausken loppupuolella Poppamiehen Classic BBQ -grillikastikkeella ja anna kukkakaalin reunojen hieman karamellisoitua grillin lämmössä. Kun maltat, niin kukkakaalin kukinnot tulevat hieman rapeiksi ja itse pihviosa pysyy ihanan mehevänä.

Kokeile kukkakaalipihviä kasvisburgeriin!

LISÄÄ RESEPTEJÄ