Poppamiehen maissiribsit eli corn ribs

Maissiribsejä lautasella

Corn ribs eli maissiribsit ovat saaneet suuren suosion somemaailman eri alustoilla ja ei ihme, makea maissi maustettuna ja paahdettuna ihanaksi grilliherkuksi maistuu jokaiselle. Poppamies maustaa maissiribsit kahdella eri tapaa, toiset aasialaisiin makumaailmoihin limemajoneesin kanssa ja toiset perinteisemmillä BBQ-mauilla kera maustevoin. 

Tee ensimmäisenä maustevoi, jotta se ehtii maustua hetken. Tee maustevoi sekoittamalla pehmeään voihin muut ainekset. Laita jääkaappiin odottamaan.

Maissiribsejä varten leikkaa maissit pitkittäin neljään tai kuuteen osaan. Ole todella varovainen maissin leikkauksen kanssa. Valitse jykevä ja terävä veitsi, millä leikkaat maissit. Maissintähkän keskus on kova ja puumainen, joten veitsi lipeää helposti.

Sekoita Poppamiehen Rub öljyyn ja sudi seos maissin pintaan. Grillaa maissiribsejä suoralla tulella 180-230 asteessa niin, että saat maissiin hyvän värin. Valele aasialaistyylisiä maissiribsejä grillauksen loppuvaiheessa Poppamiehen Amazing Korean -grillikastikkeella.

Voit käyttää esikypsennettyjä maisseja, jolloin grillausaika on lyhyempi (5-10 minuuttia) tai keittää tuoreet maissit ensin vedessä ennen grillausta. Maissi kypsyy grillissä myös ilman esikypsennystä, varaa tällöin aikaa vähän enemmän noin 15-25 minuuttia grillin lämmöstä riippuen. Voit kypsentää maissit myös uunissa 225 asteessa.

Raaka maissi “käyristyy” hieman paremmin kuin esikypsennetty. Tarjoile maissit maustevoin ja Poppamiehen Sriracha Majonen -majoneesin kanssa!

LISÄÄ RESEPTEJÄ