Kasvispiiras

Meidän mielestä myös kasviksista saa hyvää ja miksipä ei laitettaisi reseptiikkaa jakoon! Tässä seikkailee mm. Cherry & Cola BBQ-kastikkeemme (1/10 tulisuus).

Tämä ei ole myöskään kovin raskasta syötävää ja energiaa tulee laskennallisesti vain n. 150 kcal per 100g.

Esikäsittele kasvikset

Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika ohuiksi viipaleiksi. Mausta Cherry & Cola kastikkeella ja tilkalla oliiviöljyä. Grillaa tai paahda uunissa kunnes pinta on saanut väriä ja kasvikset ovat hieman pehmenneet.

Valmista taikina

Sekoita psyllium soijamaitoon. Sekoita jauhot, mausteseos ja leivinjauhe. Nypi jauhoseos ja huoneenlämpöinen margariini murumaiseksi taikinaksi, lisää joukkoon soijamaito ja sekoita tasaiseksi.

Paista piirakka

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 7-8 min. Vähennä tämän jälkeen uunin lämpötila 175 asteeseen. Asettele grillikasvikset esikypsennetylle piirakkapohjalle ja leikkaa tuoreesta kevätsipulista renkaita pinnalle.

Paista piirakkaa vielä noin 20 min, kunnes pohja ja kasvikset ovat kypsiä. Halutessasi voit ripotella päälle vielä yrttejä ja esim rucolaa.

Reseptin meille teki Katja Löfman joka toimii kasvisravintola Soppiksen ravintolapäällikkönä sekä on työskennellyt keittiömestarina mm. vegaaniravintola Veganissimossa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia Rapupihvit: 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 3 dl raastettua vaaleaa leipää 4 kananmunan keltuaista 2 rkl tai [...]

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 2 salottisipulia tai pientä sipulia 2 valkosipulinkynttä 4 dl raastettua vaaleaa leipää 5 [...]

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice 2 hengelle tai alkuruokana 4:lle Valmistusaika noin 30–40 minuuttia 12 kpl kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä 100 g voita 2 rkl Poppamies Louisiana Cajun rubia Paistettu riisi: [...]

Rapuskagen

Rapuskagen alkuruokana 4–6:lle Valmistusaika noin 15 minuuttia 300 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun pyrstöjä) 1 dl ranskankermaa 1 dl Poppamies Smoky aiolia Poppamies Aged jalapeno hot saucea Tarjoiluun: paahtoleipää, saaristolaislimppua, kaalin tai [...]