Kokonainen chilikala uunissa

Kokonaisen kalan voi helposti valmistaa uunissa sellaisenaan. Tässä reseptissä annamme kalan maustua mausteliemessä ja kypsennämme uunissa paprikoiden kera!

Lisää kattilaan vesi, Pekonisuola ja Habanero-kastike. Tee kalan pintaan muutama viilto ja laita kala kattilaan maustumaan ainakin puoleksi tunniksi.

Aseta paprikat uunivuoalle, nosta kala päälle ja lorauta pintaan hieman öljyä. Kypsennä uunissa 250° n. 15-20 min.

Voit kypsentää kalan myös savustimessa. Kuumenna savustin ja laita kala savustimeen, paprikat voit laittaa kokonaisina kalan sisälle. Savusta täydellä teholla 10 minuuttia, laske sitten lämpöä ja anna olla vielä 10 minuuttia. Nosta kala folioon vetäytymään 10-15 minuutiksi.

Tarjoile kokonainen kala bluecheese-kermaviilikastikkeen kera, pintaan voit puristaa hieman sitruunamehua.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia Rapupihvit: 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 3 dl raastettua vaaleaa leipää 4 kananmunan keltuaista 2 rkl tai [...]

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 2 salottisipulia tai pientä sipulia 2 valkosipulinkynttä 4 dl raastettua vaaleaa leipää 5 [...]

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice 2 hengelle tai alkuruokana 4:lle Valmistusaika noin 30–40 minuuttia 12 kpl kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä 100 g voita 2 rkl Poppamies Louisiana Cajun rubia Paistettu riisi: [...]

Rapuskagen

Rapuskagen alkuruokana 4–6:lle Valmistusaika noin 15 minuuttia 300 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun pyrstöjä) 1 dl ranskankermaa 1 dl Poppamies Smoky aiolia Poppamies Aged jalapeno hot saucea Tarjoiluun: paahtoleipää, saaristolaislimppua, kaalin tai [...]