Makean tulinen Cajun-lohi

Cajun-mauste maustaa rasvaisen lohen mukavasti lämmöllään ja teriyaki tuo sopivasti makeutta kokonaisuuteen. Lohi pukeutuu makean tahmeaan ja mausteiseen huntuun ja hurmaa syöjät mauillaan. Tämä resepti onnistuu niin grillissä kuin uunissa ja on nopea tehdä vaikka isommallekin porukalle.

Leikkaa lohi valmiiksi annospaloiksi ja asettele ne leivinpaperille uunipellille. Voit toki tehdä lohifileen myös kokonaisena tai grillata lohen epäsuoralla grillissä. Suolaa lohipalat kevyesti halutessasi ja tee sen jälkeen maustetahna. Sekoita kupissa teriyakikastike ja Poppamiehen Louisiana Cajun -rubmausteseos. Hiero maustetahnaa tasaisesti lohipalojen päälle ja nosta lohipalat uuniin 200 asteeseen. Paista noin 10-25 minuuttia lohen paksuudesta riippuen. Annospalat kypsyvät nopeammin (10-15 min) ja paksu kokonainen lohifile vie enemmän aikaa.

Koristele halutessasi korianterilla tai chilin siivuilla ja pirskota päälle limen mehua. Nauti esimerkiksi vihersalaatin tai kookosriisin kera.

LISÄÄ RESEPTEJÄ