Mausteinen Haukimakkara
Hauki on siitä loistava kala, että sitä voi maustaa huoletta. Se taipuu myös makkaraksi kuten tässä reseptissä teemme. Jos haluat tulisempaa makkaraa niin lisää mukaan hieman Poppamies Sriracha -chilikastiketta. Valmistukseen tarvitset samat laitteet kuin makkaranvalmistukseen yleensä eli makkarasuppilon, suolta sekä lihamyllyn ja yleiskoneen. Voit tehdä samasta massasta myös kalapullia! Jos olet tekemässä makkaraa ensimmäistä kertaa, kannattaa aiheeseen tutustua ensin.
- Sekoita Sriracha RUB, Habanero-ketsuppi ja mahdollisimman kylmä vesi.
- Jauha hauki 2 kertaa lihamyllyssä
- Sekoita kaikki aineet massaksi yleiskoneessa kunnes täysin sekoittunut 2-3min
- Tee makkara ja keitä se kypsäksi n. 10-15min. Muista makkaraa tehdessä, että älä pursota suolta liian täydeksi tai makkara halkeaa kypsentäessä.
- Jäähdytä jäiden seassa tai kylmässä vesihauteessa.
Tämän reseptin Poppamiehelle teki Kalaherkut Nygren, kiitos Valtteri!