Mausteinen Haukimakkara

Hauki on siitä loistava kala, että sitä voi maustaa huoletta. Se taipuu myös makkaraksi kuten tässä reseptissä teemme. Jos haluat tulisempaa makkaraa niin lisää mukaan hieman Poppamies Sriracha -chilikastiketta. Valmistukseen tarvitset samat laitteet kuin makkaranvalmistukseen yleensä eli makkarasuppilon, suolta sekä lihamyllyn ja yleiskoneen. Voit tehdä samasta massasta myös kalapullia! Jos olet tekemässä makkaraa ensimmäistä kertaa, kannattaa aiheeseen tutustua ensin.

  1. Sekoita Sriracha RUB, Habanero-ketsuppi ja mahdollisimman kylmä vesi.
  2. Jauha hauki 2 kertaa lihamyllyssä
  3. Sekoita kaikki aineet massaksi yleiskoneessa kunnes täysin sekoittunut 2-3min
  4. Tee makkara ja keitä se kypsäksi n. 10-15min. Muista makkaraa tehdessä, että älä pursota suolta liian täydeksi tai makkara halkeaa kypsentäessä.
  5. Jäähdytä jäiden seassa tai kylmässä vesihauteessa.

Tämän reseptin Poppamiehelle teki Kalaherkut Nygren, kiitos Valtteri!