Mustaparran Barbados-kurpitsakeitto

YARRR!!!! Syksyiseen iltaan ja Halloween-teemaan saatiin itse Mustaparralta salainen resepti jota nautitaan erityisesti Barbadoksen lähivesillä. Huhujen mukaan keitto tehdään Halloweenin aikaan kurpitsasta ja muina aikoina perunasta ja porkkanoista, mitä ikinä ryöstösaaliiksi saadaankin.  Lopputulos on kermaisen kuohkea ja potkuahan on juuri sopivasti, riippuen Barbadoksen määrästä 🙂

Leikkaa kurpitsa (ilma kuorta) n. 1 sentin kuutioiksi sekä hienonna sipuli ja omena (ilman kuorta). Kuumenna pannu keskilämmölle ja lisää hieman öljyä tai voita. Paista kurpitsa kuutioita 5-10 minuuttia käännellen kunnes pinnassa on sopivasti ruskeaa väriä ja lisää hienonnettut sipuli ja omena.

Paista vielä muutama minuutti käännellen ja lisää tarvittaessa öljyä tai voita.

Siirrä ainekset pannulta teräskattilaan ja lisää myös kaikki loput ainekset paitsi tuore basilika. Keitä keittoa kasaan hiljalleen kunnes pinta on laskenut neljänneksen. Hienonna ja lisää tuore basilika ja soseuta keitto, sauvasekoitin on paras apuväline. Tarkista myös suola ja lisää tarvittaessa.

Tarjoile Leivän tai krutonkien kanssa. Myös tuoreet yrtit sopivat keiton päälle.