Papupata makkaralla

Yksinkertainen mutta maukas papupata, joka maistuu esimerkiksi grillimakkaran kanssa!

Liota borlotti-, eli pintopapuja yön yli vedessä. Kaada vesi pois ja laita pavut kattilaan. Lisää vettä niin että pavut juuri peittyvät. Kiehauta pavut ja huuhtele juoksevan veden alla.

Silppua punasipuli ja paprika ja murskaa valkosipuli. Tee kasvisliemi joko kasvisliemikuutioista tai kasvisfondista.

Lisää kaikki ainekset ja mausteet kattilaan papujen kanssa, sekä lisää Poppamies Habanero -chilikastiketta ruokalusikallinen, tai reilusti enemmän jos haluat tulisempaa! Keitä pataa miedolla lämmöllä kahden tunnin ajan.

Tarjoile esimerkiksi kuvan tapaan grillimakkaran kanssa! Jos haluat annoksesta vegaanisen, jätä makkara pois ja nauti sellaisenaan tai riisin kera!