Poppamiehen chipotlekana

Tämän helpommaksi ei herkullisen kanan maustaminen voi enää tulla! Chipotlekana valmistetaan tölkkikanan-metodilla grillissä, mutta mikäli sinulla ei ole grilliä käytössäsi, voit valmistaa sen levitettynä ”perhosena” uunissa. Alla ohje kumpaankin tapaan.

Grillissä:

Esilämmitä grilli 125 asteeseen. Ripottele suola broilerin sisälle. Aseta broileri tölkkitelineeseen, kuivaa nahka talouspaperilla, ja valele pinta kauttaaltaan sutia avuksi käyttäen Poppamies Chipotle Dipillä. Aseta broileri telineineen grilliin ja grillaa noin kolmen tunnin ajan, kunnes broileri sisälämpötila on vähintään 77 astetta. Mikäli sinulla ei ole mittaria käytössäsi, pistä broileria terävällä tikulla ja jos ulos tuleva neste on kirkasta, on broileri kypsä.

Uunissa:

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa broileri selkärankaa myötäillen keittiösaksilla kahtia ja levitä broileri leikkuutasolla littanaksi. Kuivaa pinnat talouspaperilla. Levitä suola broilerin sisäpinnalle, aseta broileri uuniritilälle (ja sen alle astia mihin broilerin nesteet valuvat, ettei uunin pohjalle).  Sudi nahkapinnalle Poppamies Chipotle Dippiä. Paista uunin keskiosassa ensin 15 minuuttia, alenna sitten lämpö 180 asteeseen ja paista vielä 45 minuuttia.

Tarjoa ranskalaisten tai lohkoperunoitten ja Sriracha Majosen kanssa.

VINKKI: Mikäli et löydä kokonaista broileria, kokeile koipinuijia.

LISÄÄ RESEPTEJÄ