Poppamiehen makoisa moussaka

Poppamiehen moussakaan voit halutessasi lisätä pohjaan munakoison lisäksi tai asemesta kesäkurpitsaa ja perunaa siivutettuna.

Siivuta munakoisot reilun sentin paksuisiksi kiekoiksi. Aseta uunipellille ja paista 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Jauhelihakastike

Kuullota sipuli oliiviöljyssä, lisää jauheliha pienissä erissä ja ruskista. Lisää loput aineet ja keitä kastiketta pienellä lämmöllä tunnin verran, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut ja maut kastikkeessa tasaantuneet.

Juustokastike

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot sekoittaen. Lisää maito muutama desi kerrallaan kunnolla vatkaten seokseen, jotta seos ei paakkuunnu. Keittele kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan koko ajan pohjasta sekoittaen, jotta se ei pala pohjaan. Kun kastike on paksuuntunut valmiiksi, lisää mausteet, munan keltuaiset ja parmesaani. Sekoita hyvin.

Moussaka

Lado vuokaan alimmaiseksi munakoiso, sitten jauhelihakastike ja valuta päälle juustokastike. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia Rapupihvit: 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 3 dl raastettua vaaleaa leipää 4 kananmunan keltuaista 2 rkl tai [...]

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 2 salottisipulia tai pientä sipulia 2 valkosipulinkynttä 4 dl raastettua vaaleaa leipää 5 [...]

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice 2 hengelle tai alkuruokana 4:lle Valmistusaika noin 30–40 minuuttia 12 kpl kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä 100 g voita 2 rkl Poppamies Louisiana Cajun rubia Paistettu riisi: [...]

Rapuskagen

Rapuskagen alkuruokana 4–6:lle Valmistusaika noin 15 minuuttia 300 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun pyrstöjä) 1 dl ranskankermaa 1 dl Poppamies Smoky aiolia Poppamies Aged jalapeno hot saucea Tarjoiluun: paahtoleipää, saaristolaislimppua, kaalin tai [...]