Poppamiehen makoisa moussaka

Poppamiehen moussakaan voit halutessasi lisätä pohjaan munakoison lisäksi tai asemesta kesäkurpitsaa ja perunaa siivutettuna.

Siivuta munakoisot reilun sentin paksuisiksi kiekoiksi. Aseta uunipellille ja paista 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Jauhelihakastike

Kuullota sipuli oliiviöljyssä, lisää jauheliha pienissä erissä ja ruskista. Lisää loput aineet ja keitä kastiketta pienellä lämmöllä tunnin verran, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut ja maut kastikkeessa tasaantuneet.

Juustokastike

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot sekoittaen. Lisää maito muutama desi kerrallaan kunnolla vatkaten seokseen, jotta seos ei paakkuunnu. Keittele kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan koko ajan pohjasta sekoittaen, jotta se ei pala pohjaan. Kun kastike on paksuuntunut valmiiksi, lisää mausteet, munan keltuaiset ja parmesaani. Sekoita hyvin.

Moussaka

Lado vuokaan alimmaiseksi munakoiso, sitten jauhelihakastike ja valuta päälle juustokastike. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Poppamiehen mac & cheese

Poppamiehen mac & cheese 4 hengelle, Valmistusaika noin 40 minuuttia 400 g makaronia suolaa 50 g voita 50 g vehnäjauhoja 8 dl täysmaitoa 1 dl parmesaania raasteena 4 dl cheddaria tai muuta [...]

Poppamiehen Lohipastrami

Poppamiehen Lohipastrami Lohifileen keskiosaa suolaa sokeria Poppamies SPG RUB tai -Sriracha RUB ranskankermaa Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta 2 limeä tilliä Lohipastramin valmistus on helppoa, kunhan on päivä tai pari [...]

Poppamiehen sliderit

Poppamiehen sliderit 4 slideria per laatu Pieniä sämpylöitä Katkarapu-slider n. 120 g sulatettuja ja valutettuja katkarapuja Poppamies The Sauce - Sweet Chili Poppamies smoky aioli -majoneesia 100 g fetajuustoa mummonkurkkuja tai tuoreita [...]