Poppamiehen varraslautanen

Poppamies näytti Särkänniemen Grill & Chill 2014 -tapahtumassa, miten pienellä pallogrillillläkin voi loihtia näyttävän annoksen. Hieman ehkä grillissä ahtautta oli, mutta homma tuli hoidettua! Pilkoimme varrasreseptit omiksi resepteiksi, helpompi lukea ja valita haluamansa.

Ainekset ovat ohjeessa siinä järjestyksessä kuin ne kannattaa grilliin laittaa eli aloita fileestä ja kasvisvartaista, tee sitten jalapenot ja lopuksi ravunpyrstöt. Kun edellisessä alkaa olla puolen kääntö käsillä, laita seuraava hiilille! Voit tietenkin tehdä näistä vain haluamasi vartaan, kaikkia ei ole pakko 🙂

Tärkeää on huomioida grillin lämpötila eli lämmitä grillisi niin, että siinä on viileä, keskilämpöinen sekä kuuma kohta. Täten voit hieman pelata aikaa jos joku vartaista valmistuu etuajassa, laita valmis varras viileämpään kohtaan grillissä.

LIHAVARRAS PORSAAN SISÄFILEESTÄ

Porsaan sisäfile oli valintani lihaksi koska se on erittäin mureaa ja oikein valmistettuna Suomalaisesta porsaasta, sitä ei ole pakko kuumentaa 75 asteeseen niin kuin monesti ohjeistetaan ja ulkolaiselle lihalle se onkin hyvä varokeino.  Suomalaisen lihan voit jättää reilusti niin, että se on valmis heti kun sisällä ei ole punaista ( sisälämpö n. 62-65 astetta).

Ainekset ja valmistus

  • Porsaan sisäfile
  • Punasipuli halkaistuna
  • Kesäkurpitsa isoina paloina
  • Paprika isoina paloina
  • Tomaatteja puolikkaina tai kokonaisina ( huom, tomaatit kypsyvät todella nopeasti joten kannattaa laittaa ne samaan vartaaseen esim. kesäkurpitsan kanssa)
  • Poppamies Burger & Ribs -maustetta
  • Poppamies Smoky Hickory BBQ-kastiketta

Poista kalvot fileestä ja leikkaa file 3 cm paksuiksi siivuiksi ja hiero pintaan Burger & Ribs -maustetta öljytilkan kera. Lihojen kannattaa antaa marinoitua jääkaapissa muutama tunti. Tunti ennen grillaamista on syytä ottaa huoneen lämpöön, näin lopputulos on mehevämpi.

Pujota lihat vartaaseen esimerkiksi kasvisten kanssa. Valitse sellaisia kasviksia, joilla on pitkä kypsymisaika, esimerkiksi paprika tai sipuli. Voit laittaa myös tarjolle Smoky Hickory BBQ– tai Hot Bourbon BBQ -kastikkeen kera.

TÄYTETYT JALAPENOT

Täytetyillä ja grillatuilla jalapenoilla löydät ystäviä jokaisesta grillipöydästä, aivan mielettömän hyviä!

Ainekset ja valmistus

  • Jalapenopuolikkaita tai kokonaisia jalapenoja
  • Aurajuustoa tai cheddarjuustoa
  • Pekonia
  • Poppamies Smoky Apple BBQ

Halkaise jalapenot ja poista siemenet. Täytä aurajuustolla tai cheddarilla ja aseta puolikkaat vastakkain, sitten vielä pekonit ympärille ja vartaaseen. Pekonin kanssa makuna yhteen sopiii todella hienosti Poppamies Smoky apple-kastike, joten sitäkin voi halutessaan sipaista pekonien pintaan.

Grillaa keskilämmöllä suoralla tulella välillä käännellen, kunnes pekonit ovat sopivan rapeita. Liika kuumuus sulattaa juuston liian juoksevaksi, jolloin se valuu pois.

JÄTTIRAPUVARTAAT

Jättirapuvartaat ovat parhaimmillaan hieman keskilämpöä kuumemmassa osassa grilliä. Kypsennys ei vie kuin hetken ja näin niistä ei tule sitkeitä.

Ainekset ja valmistus

Sulata ravunpyrstöt kylmässä vedessä (lämpimässä ne menevät sitkeiksi) ja niiden sulettua, pujota ravut varrastikkuun ja valele Poppamiehen Rosted Garlic BBQ-kastikkeella.

Parhain lopputulos tulee grillaamalla vartaita kuumalla tai ainakin keskilämpöä kuumemmalla suoralla tulella n. 30-60 sekuntia per puoli kunnes niissä on hieman grillipintaa ja kastike on tahmautunut.

Tarjoiluun sopii hienosti samasta kastikkeesta tehty dippi:

  • 1 prk smetanaa tai ranskankermaa
  • Smetanan saman verran Roasted Garlic BBQ-kastiketta
  • 1 tl limemehua
  • ripaus suolaa

Dipin voit tehdä reilusti ennakkoon vaikka edellisenä päivänä. Dippi sopii kaikelle grilliruoalle sekä salaatinkastikkeeksi.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras

Grillattu halloumi-Vesimelonivarras Melonivarrasvesimeloniahalloumi juustoaPoppamies Roasted Garlic BBQ -kastikettaPoppamies Sriracha Majonensalaatinlehtiäpikkelöityä punasipulia (valinnainen)Pikkelöity punasipuli0,5 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa1 dl sokeria1 dl vettä0,5dl Kikkoman Ponzu-sitrussoijakastiketta1 tl Poppamies Scotch Bonnet -chilikastikettapunasipuliviipaleita Vesimeloni ja halloumi juusto sopivat hyvin [...]

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista

Pihville salaatti grillatuista avomaankurkuista Lisuke 4:lleValmistusaika noin 20 minuuttia4–5 avomaankurkkuasuolaahienonnettua sipulinvarttaPoppamies The Sauce - White BarbequePoppamies sriracha RUBia Avomaankurkut ovat herkkua myös grillattuna! Erittäin kuumalla suoralla lämmöllä niiden kuori hiillostuu [...]

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä

Grillattu Kasvis-Juustopannu Yrttiöljyllä 1 pkt kirsikkatomaatteja 1 paprika 1 sipuli 1/2 kesäkurpitsa halloumijuustoa salaattijuustoa öljyä parsaa Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Garlic Potatoes (kypsät valkosipuli -pariisinperunat) YRTTIÖJY 1/2 puntti sitruunamelissaa 1/2 puntti [...]

Täytetyt portobellot

Täytetyt portobellot 4 portobello-sientä  2 dl Poppamies Smoky Hickory BBQ Sauce-grillikastiketta 1 dl Poppamies Garlic Majosta Poppamies Pekonin makuinen 1-2 (Pihvi)tomaattia 2 dl Alfalfa Silmusalaattia OHJE: Lämmitä grilli 180-200 [...]