Poppamiehen varraslautanen
Poppamies näytti Särkänniemen Grill & Chill 2014 -tapahtumassa, miten pienellä pallogrillillläkin voi loihtia näyttävän annoksen. Hieman ehkä grillissä ahtautta oli, mutta homma tuli hoidettua! Pilkoimme varrasreseptit omiksi resepteiksi, helpompi lukea ja valita haluamansa.
Ainekset ovat ohjeessa siinä järjestyksessä kuin ne kannattaa grilliin laittaa eli aloita fileestä ja kasvisvartaista, tee sitten jalapenot ja lopuksi ravunpyrstöt. Kun edellisessä alkaa olla puolen kääntö käsillä, laita seuraava hiilille! Voit tietenkin tehdä näistä vain haluamasi vartaan, kaikkia ei ole pakko 🙂
Tärkeää on huomioida grillin lämpötila eli lämmitä grillisi niin, että siinä on viileä, keskilämpöinen sekä kuuma kohta. Täten voit hieman pelata aikaa jos joku vartaista valmistuu etuajassa, laita valmis varras viileämpään kohtaan grillissä.
LIHAVARRAS PORSAAN SISÄFILEESTÄ
Porsaan sisäfile oli valintani lihaksi koska se on erittäin mureaa ja oikein valmistettuna Suomalaisesta porsaasta, sitä ei ole pakko kuumentaa 75 asteeseen niin kuin monesti ohjeistetaan ja ulkolaiselle lihalle se onkin hyvä varokeino. Suomalaisen lihan voit jättää reilusti niin, että se on valmis heti kun sisällä ei ole punaista ( sisälämpö n. 62-65 astetta).
Ainekset ja valmistus
- Porsaan sisäfile
- Punasipuli halkaistuna
- Kesäkurpitsa isoina paloina
- Paprika isoina paloina
- Tomaatteja puolikkaina tai kokonaisina ( huom, tomaatit kypsyvät todella nopeasti joten kannattaa laittaa ne samaan vartaaseen esim. kesäkurpitsan kanssa)
- Poppamies Burger & Ribs -maustetta
- Poppamies Smoky Hickory BBQ-kastiketta
Poista kalvot fileestä ja leikkaa file 3 cm paksuiksi siivuiksi ja hiero pintaan Burger & Ribs -maustetta öljytilkan kera. Lihojen kannattaa antaa marinoitua jääkaapissa muutama tunti. Tunti ennen grillaamista on syytä ottaa huoneen lämpöön, näin lopputulos on mehevämpi.
Pujota lihat vartaaseen esimerkiksi kasvisten kanssa. Valitse sellaisia kasviksia, joilla on pitkä kypsymisaika, esimerkiksi paprika tai sipuli. Voit laittaa myös tarjolle Smoky Hickory BBQ– tai Hot Bourbon BBQ -kastikkeen kera.
TÄYTETYT JALAPENOT
Täytetyillä ja grillatuilla jalapenoilla löydät ystäviä jokaisesta grillipöydästä, aivan mielettömän hyviä!
Ainekset ja valmistus
- Jalapenopuolikkaita tai kokonaisia jalapenoja
- Aurajuustoa tai cheddarjuustoa
- Pekonia
- Poppamies Smoky Apple BBQ
Halkaise jalapenot ja poista siemenet. Täytä aurajuustolla tai cheddarilla ja aseta puolikkaat vastakkain, sitten vielä pekonit ympärille ja vartaaseen. Pekonin kanssa makuna yhteen sopiii todella hienosti Poppamies Smoky apple-kastike, joten sitäkin voi halutessaan sipaista pekonien pintaan.
Grillaa keskilämmöllä suoralla tulella välillä käännellen, kunnes pekonit ovat sopivan rapeita. Liika kuumuus sulattaa juuston liian juoksevaksi, jolloin se valuu pois.
JÄTTIRAPUVARTAAT
Jättirapuvartaat ovat parhaimmillaan hieman keskilämpöä kuumemmassa osassa grilliä. Kypsennys ei vie kuin hetken ja näin niistä ei tule sitkeitä.
Ainekset ja valmistus
- 5 kpl jättiravunpyrstöjä per varras
- Poppamies Roasted Garlic BBQ-kastiketta
- Varrastikkuja
Sulata ravunpyrstöt kylmässä vedessä (lämpimässä ne menevät sitkeiksi) ja niiden sulettua, pujota ravut varrastikkuun ja valele Poppamiehen Rosted Garlic BBQ-kastikkeella.
Parhain lopputulos tulee grillaamalla vartaita kuumalla tai ainakin keskilämpöä kuumemmalla suoralla tulella n. 30-60 sekuntia per puoli kunnes niissä on hieman grillipintaa ja kastike on tahmautunut.
Tarjoiluun sopii hienosti samasta kastikkeesta tehty dippi:
- 1 prk smetanaa tai ranskankermaa
- Smetanan saman verran Roasted Garlic BBQ-kastiketta
- 1 tl limemehua
- ripaus suolaa
Dipin voit tehdä reilusti ennakkoon vaikka edellisenä päivänä. Dippi sopii kaikelle grilliruoalle sekä salaatinkastikkeeksi.
LISÄÄ RESEPTEJÄ
Piripirilohi
Piripirilohi Lohta 200 g per ruokailija Poppamies The Sauce – Piri Piriä Suolaa Silmusalaatti Alfalfa Esilämmitä grilli 180 asteeseen. Leikkaa lohi annospaloihin. Ripottele paloille suolaa ja anna suolaantua jääkaapissa [...]
Misomunakoiso
Misomunakoiso KAHDELLE: 1 munakoiso 2 tl suolaa Ruokaöljyä 1 tl vaaleaa misotahnaa ½ dl Poppamies The Sauce – Sweet Chilliä 1 lime Silmusalaatti Tulista Silmusalaatati Alfalfa Esilämmitä grilli 200 [...]
Kreikkalaiset paahdetut perunat
Kreikkalaiset paahdetut perunat NELJÄLLE: 1 kg varhaisperunaa 1 sitruunan mehu ½ dl oliiviöljyä 2 rkl Poppamies Garlic RUB-mausteseosta ½ l kanalientä Silmusalaatti Rouskuvaa Poppamies The Sauce – White Barbeque-grillikastiketta Silmusalaatti Alfalfaa [...]
Halloumia ja omenaista palsternakkaa
Halloumia ja omenaista palsternakkaa KAHDELLE: 1 paketti halloumia 2 palsternakkaa (ison porkkanan kokoisia) Ruokaöljyä Poppamies Smoky Apple BBQ Sauce-grillikastiketta Silmusalaatti Rouskuvaa Silmusalaatti Alfalfaa Esilämmitä grilli 200 asteeseen. Pese palsternakka [...]