Lihalauta ja chimichurri

Poppamiehen Chimichurri-mausteseoksella loihtii helposti mahtavan, argentiinalaistyylisen yrttikastikkeen lihoille! Grillataan tällä kertaa vähän erikoisempia leikkuita, eli Petit tenderiä ja Picanhaa, ja nautitaan ne chimichurrin kanssa! Ja kun grilli kerta on kuumana, niin vedetään siellä vielä broilerin paistileikkeitä kaveriksi.

Chimichurri

Sekoita kaksi osaa Poppamiehen Chimichurri mausteseosta ja yksi osa vettä (esim. 1 dl maustetta ja 1/2 dl vettä), anna yrttien herätä 10 minuuttia. Lisää 1 osa (1/2 dl) öljyä. Jos haluat juoksevamman kastikkeen, lisää öljyä haluttu määrä. Kastikkeen on hyvä antaa tekeytyä noin tunnin verran.

Lihat

Ota lihat huoneenlämpöön. Hiero jokaiseen lihaan kauttaaltaan Poppamiehen Grill Mix Rubia. Anna lihojen levätä puolisen tuntia huoneenlämmössä.

Lado hiilet grilliin vain toiselle puolen grilliä, niin että sinulla on myös epäsuoran tulen alue. Kuumenna grilli noin 150 asteeseen. Valmista ensin petit tender ja picanha. Laita lihat kuumaan grilliin, picanhassa rasvapuoli alaspäin. Grillaa lihoihin hyvä väri, käännä ja grillaa toinenkin puoli. Pienennä grillin tehoa sulkemalla hieman ilmaluukkuja. Grillaa miedolla epäsuoralla lämmöllä (hiilet eivät suoraan lihan alapuolella), kunnes sisälämpö on molemmissa 54 C astetta. Kääri lihat folioon ja jätä huoneenlämpöön vetäytymään. Kuumenna taas grilli avaamalla ilmaluukkuja ja grillaa broilerinpaistileikkeet molemmilta puolilta. Halkaise paistileikkeet ja asettele ne laudalle tarjolle. Viipaloi naudanlihat ja aseta nekin laudalle. Ripottele lihojen päälle hieman pintasuolaa. Tarjoile ruohosipulin ja chimichurrin kanssa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ