Ulkofilepihvi makurasvalla

Aloita hieromalla rubia pihvin pintaan, mutta vältä mausteen menemistä rasvalle. Laita pannulle pihvi rasvapuoli alaspäin eli joudut hiukan auttamaan pihdeillä jotta pihvi pysyy pystyssä. Laita pannu lämpenemään ja pihvissä oleva makurasva pitäisi alkaa sulamaan. Kun rasva on kunnolla sulanut, nosta hiukan lämpöä ja paista pihviä lihapuolilta n. 2 min per puoli jonka jälkeen nosta pihvi vetäytymään.
Leikatessa huomioi lihassyyt eli ne pitää aina leikata poikki jotta lopputulos on mahdollisimman murea. Jos pannulle jää makurasvaa, sitä voi käyttää ruuanvalmistuksessa muutaman päivän ajan.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia Rapupihvit: 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 3 dl raastettua vaaleaa leipää 4 kananmunan keltuaista 2 rkl tai [...]

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 2 salottisipulia tai pientä sipulia 2 valkosipulinkynttä 4 dl raastettua vaaleaa leipää 5 [...]

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice 2 hengelle tai alkuruokana 4:lle Valmistusaika noin 30–40 minuuttia 12 kpl kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä 100 g voita 2 rkl Poppamies Louisiana Cajun rubia Paistettu riisi: [...]

Rapuskagen

Rapuskagen alkuruokana 4–6:lle Valmistusaika noin 15 minuuttia 300 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun pyrstöjä) 1 dl ranskankermaa 1 dl Poppamies Smoky aiolia Poppamies Aged jalapeno hot saucea Tarjoiluun: paahtoleipää, saaristolaislimppua, kaalin tai [...]