Salsa grillatusta jalapenosta pihville

Kun on kerran saanut grilliin kunnon hiilloksen, kannattaa se hyödyntää loppuun asti. Seuraavan aterian lisukkeeksi kannattaa vaikkapa grillata kasviksia, ja jättää marinadiin maustumaan ja odottamaan seuraavia syöminkejä. Helposti valmistuu myös tämä herkullinen salsa. Jalapenon, sekä paprikan paahteinen maku viimeistellään tuoreella korianterilla ja Poppamiehen Aged jalapeno -kastikkeella. Tämän seuralaiseksi suosittelemme Slow Food rubilla maustettua naudan grillipihviä sekä grillattuja juureksia. Jalapenosalsa sopii myös dippikastikkeeksi, kannattaa tosin valmistaa kerralla tuplamäärä!

Grillaa (tai paahda 250-asteisessa uunissa) kokonaiset jalapenot, sekä paprikan puolikkaat rohkeasti lähes mustiksi. Poista jalapenoista kara sekä halutessasi siemenet.

Jos haluat karkeamman salsan, hienonna jalapanot ja paprikat sekä korianteri veitsellä, ja sekoita muiden ainesten kera kulhossa. Rakenteeltaan tasaisempi salsa syntyy sauvasekoittimella tai yleiskoneella. Maistele suola ja jalapenokastikkeen määrä itsellesi sopivaksi.

Anna salsan tekeytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Voit myös valmistaa tämän hyvin vaikka jo edellisenä päivänä. Maista maut kohdilleen ennen tarjoilua, lisää tarvittaessa suolaa, happoa tai tulisuutta.

LISÄÄ RESEPTEJÄ