Savustetut porsaan munat ja Cherry & Cola-pekoni

Taas oltiin kaveriporukan grillipäivän ylijäämien kimpussa ja kaapista löytyi pulled porkia, pekonia ja juustoja. Siitä se ajatus sitten lähti… 🙂

Homman juju on tehdä pulled porkista ja juustoista kylmä massa, joka muovaillaan munan muotoiseksi ja kääritään tiiviisti pekoniin, ettei juusto valu ulos. Savustuslämpötila pidetään aika korkeana, jotta pekoni ehtii rapeutua ennen kuin sisältö kuumenee niin paljon, että kaikki juustot valuvat pihalle.

Lämmitä grilli n. 175 asteeseen epäsuoralle tulelle (eli hiiliä vain toisella puolella).

Sekoita kulhossa juustot ja pulled pork, hyvä apu on isompi haarukka tai vaivaa käsin. Muotoile liha-juustomassasta munanmuotoisia pyörylöitä, n. 4-5cm paksuja. Pyöritä ”munat” leikkuulaudalla Sriracha RUB -mausteseoksessa kauttaaltaan ja kääri 2-3 pekonisiivua munan ympäri niin, että se on tivis.

Kun grilli on oikeassa lämmössä, lisää hiillokselle savupuupalikoita oman maun mukaan. Voit laittaa aika reilusti, koska valmistusaika on aika lyhyt, 30-45 minuuttia. Aseta porsaanmunat ritilälle ja savusta kunnes pinta on tummunut ja rapeutunut. Loppuvaiheessa valele Smoky Apple BBQ -kastikkeella ja anna karamelisoitua hetki.

Tarjoile salaatin tai paistinperunoiden kaverina. Vinkki! Dippaa Poppamiehen dippikastikkeeseen!

Cherry & Cola pekonin voit valmistaa samalla tai aloittaa jo ennen matalammalla lämmöllä, jolloin saat enemmän savunmakua. Savusta joko koko paketti tai puolikas paketti kerralla, älä irroita toisistaan. Kun pekoni on tummunut ja pinnalta rapsakka, valele se Cherry & Cola BBQ -kastikkeella ja anna karamelisoitua hetki. Tämä on loistava lisä salaatille tai burgereihin.

LISÄÄ RESEPTEJÄ