Slow Cooker Ribs

Monilta löytyy Crockpot ™ tai vastaava haudutuspata jolla voi valmistaa ruokaa huoletta matalassa lämmössä. Ohjeeni on erittäin simppeli, RUB-mauste pintaan, esikypsytys matalalla asetuksella ja sitten kovemmalla loput. Loppuviimeistely uunissa.

Toiset tekevät ribsien esikypsennyksen keittämällä mutta se ei ole paras ratkaisu koska paljon lihan makua liukenee haudutusveteen vaikka kuinka sitä maustaisit. Oma suosikkini on tehdä esikypsytys grillissä tai savustamalla mutta näin talvisaikaan tai sadepäivinä haudutuspata käy vallan mainiosti.

Oikea kypsyys, markon mielestä…

Kypsyydestä on ainainen väittely ja omasta mielestäni on vain yksi oikea kypsyys. Se oikea on kypsä jossa on sopivasti suutuntumaa mutta ei lainkaan sitkeyttä. Fall off the bone eli kun luu irtoaa itsestään, on liian kypsä. Silloin on tehty pulled porkia. Ribsit pitää pystyä syömään luusta kiinni pitämällä ilman, että liha tippuu takaisin lautaselle. Lihan pitää kuitenkin irrota luusta helposti :)

Hiero RUB-maustetta ribseille kauttaaltaan taputellen (sen verran mitä liha helposti ottaa kiinni) ja kostuta maustepinta varovasti huuhtomatta mausteita, esim kädellä taputellen. Kostutuksen voi tehdä vedellä, omenamehulla, colajuomalla tai vaikka öljytilkalla.

Aseta haudutuspata matalaan lämpöön ja anna hautua kannen alla 2,5 tuntia. Nosta lämpö korkeammalle asetukselle ja anna hautua 3-5 tuntia kyljen paksuudesta riippuen. Minun palani oli todella paksu joten se sai olla täydet 5 tuntia hautumassa. Voit välissä raottaa kantta 3 tunnin jälkeen ja vaikkapa haarukalla kokeilla lihan mureutta. Mureus on oikea kun haarukka uppoaa luiden väliin helposti mutta liha ei samalla täysin irtoa luista. Käsin luita vääntämällä huomaat lihan irtoavan helposti, hyvä merkki on myös luiden pilkottavan n. 1 sentin matkalta. Se on valmis.

Lämmitä uuni 200 asteeseen ylävastuksille. Paahda kylkeä maustepuoli ylöspäin ensin 10 minuuttia (kostuta maustepinta ensin jos on kuiva) ja valele sitten Smoky Apple BBQ-kastikkeella. Paahda 5 minuuttia lisää.

Ripottele tuoretta korianteria pinnalle ja nauti! Korianterin määrä on aivan omasta mieltymyksestä kiinni, usein laitan todella reilusti. Sama juttu BBQ-kastikkeen kanssa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Hot Wings Style lihapiirakka!

Hot Wings Style lihapiirakka! 1 iso lihapiirakka 1 prk kermaviiliä 1 pss Poppamies Blue Cheese Style Dipmix -dippijauhetta 1-2 rkl sinihomejuustomurua 1 kanan paistileike 1 dl pankojauhoja 2 rkl Poppamies Wing Sauce [...]

Nachos Grandes lihapiirakka!

Nachos Grandes lihapiirakka! 1 iso lihapiirakka 2 tomaattia 1 sipuli kourallinen tuoretta korianteria 2 limeä 1 rkl Poppamies Aged Jalapeno chilikastiketta 1 tl sokeria 400 g jauhelihaa 1,5 rkl Poppamies Louisiana Cajun [...]

Spicy Lihapiirakka

Spicy lihapiirakka iso lihapiirakka 2 nakkia 2 kananmunaa 2 tl Poppamies Sriracha Rub -mausteseosta 2 rkl Poppamies Habaneroketsuppi 2 rkl Poppamies Sriracha Majonen Poppamies Marko on päästetty vapaaksi keittiöön, [...]