Sriracha Mac & Cheese

Mac & cheese on Amerikkalaisten BBQ-ravintoloiden suosituimpia lisukkeita. Se on syntisen hyvää ja pienestäkin määrästä riittää monelle ruokailijalle!

Mac & cheesen valmistaminen on erittäin helppoa. Tämän reseptin voit tehdä ohjeemme mukaan savustimessa, mutta myös esimerkiksi uunissa tai airfryerissa.

Mac & cheesen sydän on juustokastike. Jos olet tehnyt lasagnea, ei juustokastikkeen teko juurikaan eroa siitä, muutoin kuin juustojen osalta.

Esikeitä makaronia puolet sen keitto-ohjeen mukaisesta ajasta ja huuhtele kylmällä vedellä. Siivilöi vesi pois. Eli jos ohjeessa käsketään keittämään 10 minuuttia, keitä 5 minuuttia. Käytä keitinvedessä ohjeen mukaista suolan määrää.

Hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja paahda ensin sipuleita pari minuuttia. Lisää jauhot. Pyörittele jauhoa voissa ja lisää pari desiä maitoa sekoittaen. Kun maito paksuuntuu, lisää maitoa vähitellen sekoittaen. Kun maito on kuumennut, lisää juustot, Poppamies Sriracha Chilikastike, sekä Poppamies SPG RUB -mausteseos.

Kun juustot ovat sulaneet, tarkista suolaisuus ja lisää suolaa tarvittaessa. Juustokastike saa maistua hieman suolaiselta, koska makaronit imevät siitä osan loppukypsennyksen aikana.

Voitele vuoka ja kaada esikeitetyt makaronit vuokaan. Kaada juustokastike päälle ja sekoita hyvin. Ripottele päälle korppujauhoa. Savusta mac & cheese 150 asteen lämmössä n. 45-60 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja makaronit täysin kypsyneet.

Tarjoile sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena grillijuhlissa!

LISÄÄ RESEPTEJÄ