Veggie Beer Stew – kasvismuhennos oluella
Hiljalleen savussa muhinut olut-kasvispata on oiva lisuke kesän grillipöytiin!
Hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla. Huuhtele kidneypavut hyvin. Sekoita kaikki pavut, sipulit, sekä Slow food RUB-mauste ja Classic BBQ -grillikastike vuoassa tai padassa. Lisää olut vuokaan ja sekoita.
Lämmitä savustin 130-150 asteeseen ja laita vuoka savustumaan. Sekoittele silloin tällöin, näin savukin tarttuu paremmin. Valmistus kestää noin 1-2 tuntia. Pata on valmista kun neste on sakeutunut ja haihtunut riittävästi. Voit myös lisätä nestettä jos sitä haihtuu liian nopeasti.
Noin tunnin kohdalla kypsennystä kannattaa maistaa ja lisätä mausteita tai suolaa tarvittaessa. Huomaa kuitenkin, että haudutettavissa ruoissa joissa nestettä haihtuu, maku tiivistyy – älä siis mausta lisää ennenkuin nesteen koostumus on sopiva. Lisämaustamisen jälkeen anna makujen tasaantua noin 15 minuuttia.
Koristele korianterinlehdillä ja sitruunan viipaleilla ja tarjoile smetanan kanssa!