Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa

Pakasterapujen lihasta valmistuvat mainiot rapukakut, eli klassiset crab caket. Poppamies The Sauce sweet chilillä aateloitu, helppo ja herkullinen mangosalsa on näiden rapukakkujen paras kaveri, dippaukseen suosittelemme tietenkin Poppamies mango-habaneromajoneesia!

Sulata katkaravut (mieluiten jääkaapissa yön yli tai siivilässä juoksevan kylmän veden alla) ja purista ne siivilässä aivan kuiviksi. Voit halutessasi tehdä krouvimman taikinan, jossa on hieman sattumia, ja hienontaa aineksia veitsellä. Toinen vaihtoehto on ajaa taikina sileäksi yleiskoneessa tai blenderissä. Pakaste- (ja muissa säilyke-) ravuissa on eroa sekä niiden sisältämän veden, että suolan määrässä. Maku ja rakenne kannattaa siis varmistaa tekemällä taikinasta pieni koekakku ennen kuin alat paistaa koko satsia. Hienonna myös sipuli sekä valkosipuli. Sekoita joukkoon raastettu leipä ja keltuaiset sekä Poppamies Sriracha Rub ja Poppamies Sriracha -chilikastike.

Jätä taikina vetäytymään jääkaappiin ja valmista sillä välin salsa: Halkaise mango ja poista kivi. Poista kuori ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja hienonna myös sipuli. Sekoita keskenään, ja mausta ripauksella suolaa. Sekoita sitten joukkoon limen mehu sekä kastikkeeksi reilusti Poppamies The Sauce Sweet chili -kastiketta. Laita salsa jääkaappiin maustumaan.

Paista rapukakkutaikinasta pannulla pieni koekakku ja varmista rakenne. Lisää taikinaan hieman jauhoja jos se tuntuu liian löysältä. Maistele myös suola sekä Srirachan potku makuusi sopivaksi.

Lämmitä paistinpannu noin 2/3 -teholla. Lisää pannulle nokare voita ja hierman öljyä. Muotoile kahdella lusikalla tai kostutetuin käsin taikinasta tasakokoisia pyöryköitä suoraan pannulle. Paista parissa erässä minuutin verran molemmin puolin. Nosta kypsät pyörykät pannulta hetkeksi talouspaperin päälle.

Tarjoile rapukakut valmistamasi salsan sekä Poppamies Mango & habanero -majoneesin kera.

LISÄÄ RESEPTEJÄ