Srirachalla maustettu sieni-chutney

Legendaarisen chilikastikkeen inspiroima Poppamies Sriracha rub sopii täydellisesti myös kotoisten metsäsienten maustamiseen. Tämän ohjeen mukaan keitelty mausteinen sienihillo eli chutney on mainio tapa säilöä syksyn sienisaalista.

Tattien lisäksi tähän ohjeeseen käyvät muutkin sienet. Esimerkiksi ryöpätyt rouskut ovat omassa pikku pippurisuudessaan tähän oikein hyvä valinta! Ja jos ei satu olemaan metsäsieniä käsillä, kaupasta löytyvät herkkusienet (erityisesti tummat) tai siitakkeet toimivat myös. Nauti tästä herkusta leikkeleiden ja muiden liharuokien lisukkeena. Poppamiehen vinkki vitonen on paahdettu ruisleipä, jossa on päällä Poppamies Smoky aioli -majoneesia, ilmakuivattua kinkkua ja Sriracha-sieni-chutneyta, todellista arjen ylellisyyttä!

Kuullota sipulia, valkosipulia ja sieniä öljyn kera kattilassa miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää Poppamies Sriracha rub-mauste ja Poppamies Habanero-ketsuppi, sekä limen mehu, ja laske levyn lämpöä. Sekoita joukkoon hillosokeri. Anna hautua rauhallisesti kiehuen kymmenisen minuuttia. Sekoita välillä ettei chutney ota kiinni pohjaan. Lisää tarvittaessa vettä ruokalusikallinen kerrallaan.

Huolellisesti desinfioidussa purkissa chutney säilyy useita viikkoja jääkaapissa, tai siis säilyisi, jos ei tulisi syödyksi ennen sitä.

LISÄÄ RESEPTEJÄ